![](https://szlakamismakow.pl/wp-content/uploads/2019/03/START-Smażone-polędwiczki-z-dorsza-w-złocistej-skórce-www.szlakamismakow.pl-ZAKOPIAŃSKI-BLOG-KULINARNY-Piotra-Beczały-SZLAKAMI-SMAKÓW-0774-400x400.jpg)
![](https://szlakamismakow.pl/wp-content/uploads/2019/03/Smażone-polędwiczki-z-dorsza-w-złocistej-skórce-www.szlakamismakow.pl-ZAKOPIAŃSKI-BLOG-KULINARNY-Piotra-Beczały-SZLAKAMI-SMAKÓW-0765-400x400.jpg)
![](https://szlakamismakow.pl/wp-content/uploads/2019/03/Smażone-polędwiczki-z-dorsza-w-złocistej-skórce-www.szlakamismakow.pl-ZAKOPIAŃSKI-BLOG-KULINARNY-Piotra-Beczały-SZLAKAMI-SMAKÓW-0766-400x400.jpg)
![](https://szlakamismakow.pl/wp-content/uploads/2019/03/Smażone-polędwiczki-z-dorsza-w-złocistej-skórce-www.szlakamismakow.pl-ZAKOPIAŃSKI-BLOG-KULINARNY-Piotra-Beczały-SZLAKAMI-SMAKÓW-0767-400x400.jpg)
![](https://szlakamismakow.pl/wp-content/uploads/2019/03/Smażone-polędwiczki-z-dorsza-w-złocistej-skórce-www.szlakamismakow.pl-ZAKOPIAŃSKI-BLOG-KULINARNY-Piotra-Beczały-SZLAKAMI-SMAKÓW-0784-400x400.jpg)
2 kawałki polędwiczki z dorsza (ok. 300-400g) | |
2 łyżki mąki | |
1 łyżeczka kurkumy | |
1/2 łyżeczki papryki w proszku | |
3-4 łyżki oleju rzepakowego | |
sól i świeżo zmielony pieprz |
Ważne, aby nie smażyć, piec czy gotować dorsza zbyt długo, gdyż możemy go przesuszyć, a podstawą jego smaku jest soczystość i idealnie rozdzielające się „płatki” mięsa.
Zapraszam do kuchni.
1
Zrobione
|
|
2
Zrobione
|
|
3
Zrobione
|
|
4
Zrobione
|