Jajka faszerowane makrelą

0 0

Udostępnij przepis na:

Możesz również skopiować link do strony z przepisem

Składniki

4 jajka
70 - 80 g obranej i wyfiletowanej wędzonej makreli
1 1/2 łyżki majonezu
1 średni ogórek konserwowy
sól i pieprz do smaku
rzodkiewka, kiełki itp (opcjonalnie) - do dekoracji
  • Łatwy

Składniki

Wykonanie

Jajka faszerowane makrelą

Jajka faszerowane to idealna propozycja na kolację lub śniadanie. Jest to również doskonała przystawka, która może trafić np. na Wielkanocny stół.

Kremowa masa na bazie ryby świetnie komponuje się z jajkiem. Makrelę możecie zastąpić wędzonym pstrągiem.

Przekąska jest prosta, efektowna i bardzo smaczna.

Zapraszam do kuchni…

Kroki

1
Zrobione

Jajka ugotuj na twardo, obierz i przekrój na pół.

2
Zrobione

Delikatnie wydrąż żółtka.
Rybę obierz dokładnie z ości, posiekaj na drobne kawałki.
Ogórka zetrzyj na tarce i odciśnij z nadmiaru soku.

3
Zrobione

Do miski przełóż żółtka i rozgnieć je widelcem.
Dodaj wędzoną makrelę, majonez i ogórki.
Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw do smaku pieprzem i w razie potrzeby solą.
Przygotowaną masą faszeruj jajka.
Udekoruj je np, plasterkami rzodkiewki i kiełkami.
Smacznego :)

Szlakami smaków

Poprzedni przepis
Smażona polędwica z dorsza w złocistej panierce
Następny przepis
Orientalna zupa z boczniakami i kurczakiem
Poprzedni przepis
Smażona polędwica z dorsza w złocistej panierce
Następny przepis
Orientalna zupa z boczniakami i kurczakiem

Dodaj swój komentarz