
























| 1 opakowanie (500g) pieczarek | |
| 1 opakowanie (puszka) tuńczyka w sosie własnym | |
| 1-2 opakowania sera mozarella (w zalewie) | |
| 2 łyżki masła | |
| 2 jajka | |
| bułka tarta | |
| mąka | |
| olej | |
| pieprz | |
| sól | |
| natka pietruszki do posypania (opcjonalnie) |
Pieczarki faszerowane tuńczykiem i mozzarellą
Czy próbowaliście już tego połączenia ? Banalnie proste, a dodatkowo z minimalną ilością składników.
Przepis dostałem od mojego super wuja z Frankfurtu, którego miałem okazje w ostatnim czasie odwiedzić. Wujaszek robi najlepszego tatara z łososia jakiego kiedykolwiek miałem okazje jeść, ale tatara zrobimy innym razem.

Pieczarki z tuńczykiem to ciekawe połączenie smakowe. Super prosty pomysł na gorąco, ale również idealna soczysta i sycąca przekąska na zimno. W dzisiejszych czasach często szukamy inspiracji na szybkie dania „na tzw. jeden ząb”, a dodatkowo łatwych do podania oraz zjedzenia. Tutaj spełnione są wszystkie te warunki.

Do przyrządzenia wybierajcie pieczarki średniej wielkości, nie za duże, ani zbyt małe – pomieszczą odpowiednią ilość farszu oraz zrównoważą smaki i proporcje.
Zapraszam do kuchni …
|
1
Zrobione
|
|
|
2
Zrobione
|
|
|
3
Zrobione
|
|
|
4
Zrobione
|
|
|
5
Zrobione
|
|
|
6
Zrobione
|
|
|
7
Zrobione
|