1 opakowanie (500g) pieczarek | |
1 opakowanie (puszka) tuńczyka w sosie własnym | |
1-2 opakowania sera mozarella (w zalewie) | |
2 łyżki masła | |
2 jajka | |
bułka tarta | |
mąka | |
olej | |
pieprz | |
sól | |
natka pietruszki do posypania (opcjonalnie) |
Pieczarki faszerowane tuńczykiem i mozzarellą
Czy próbowaliście już tego połączenia ? Banalnie proste, a dodatkowo z minimalną ilością składników.
Przepis dostałem od mojego super wuja z Frankfurtu, którego miałem okazje w ostatnim czasie odwiedzić. Wujaszek robi najlepszego tatara z łososia jakiego kiedykolwiek miałem okazje jeść, ale tatara zrobimy innym razem.
Pieczarki z tuńczykiem to ciekawe połączenie smakowe. Super prosty pomysł na gorąco, ale również idealna soczysta i sycąca przekąska na zimno. W dzisiejszych czasach często szukamy inspiracji na szybkie dania „na tzw. jeden ząb”, a dodatkowo łatwych do podania oraz zjedzenia. Tutaj spełnione są wszystkie te warunki.
Do przyrządzenia wybierajcie pieczarki średniej wielkości, nie za duże, ani zbyt małe – pomieszczą odpowiednią ilość farszu oraz zrównoważą smaki i proporcje.
Zapraszam do kuchni …
1
Zrobione
|
|
2
Zrobione
|
|
3
Zrobione
|
|
4
Zrobione
|
|
5
Zrobione
|
|
6
Zrobione
|
|
7
Zrobione
|