1 szt papryka czerwona | |
1 szt cukinia | |
1 szt bakłażan | |
10 szt pomidorki coctailowe | |
10 szt pieczarki | |
2 ząbki czosnek | |
1 szt cebula | |
2 szt pstrąg | |
rozmaryn świeży | |
tymianek świeży | |
pietruszka natka | |
1 szt limonka | |
sól | |
pieprz biały | |
czosnek granulowany | |
5-6 łyżek mąka | |
2 łyżki masło | |
olej |
Delikatne i soczyste ryby na chrupiącym warzywnym ratatouille,
1
Zrobione
|
Pstrągi oczyścić i dokładnie umyć , a następnie osuszyć za pomocą papierowych ręczników. Oprószyć solą ,czosnkiem granulowanym i dość intensywnie białym pieprzem zarówno z wierzchu jak i od środka. Do brzuszka każdego pstrąga włożyć zioła skropić całego (łącznie ze środkiem) sokiem z limonki ,odstawić do lodówki na 30-60 minut |
2
Zrobione
|
|
3
Zrobione
|
Na patelni rozgrzewamy olej ,wrzucamy bakłażana - chwile podsmażamy ,następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę ,czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pozostałe warzywa - oprócz pomidorków. |
4
Zrobione
|
jeden komentarz Ukryj komentarze
Super
Uwielbiam pstrągi ,a te wyglądają pysznie 🙂
you realy know what you are doing when it comes to cooking 🙂
keep up the great posts..yuuummmy