6 szt papryka biała | |
150 g kasza jaglana | |
150 g oscypek | |
1 szt cebula | |
1 ząbek czaosnek | |
1 puszka kukurydza | |
1 puszka groszek zielony | |
1 łyżeczka mielona słodka papryka | |
zioła włoskie | |
sól | |
pieprz | |
oliwa |
Wędzony smak oscypka idealnie komponujący się z kaszą jaglaną oraz kukurydzą i zielonym groszkiem.
Przepis wypatrzyłem w wydanej przez Ringier Axel Springer książeczce pt. „Kasze. Zdrowe i smaczne dania”. Jest dość prosty i szybki w wykonaniu. Wystarczy patelnia ,piekarnik i po około 45 minutach możemy się już rozkoszować tą ciekawą kompozycją smakową. No to zaczynamy…
1
Zrobione
|
Gotujemy kaszę jaglaną. |
2
Zrobione
|
|
3
Zrobione
|
|
4
Zrobione
|
Rozgrzewamy na patelni 2-3 łyżki oleju , szklimy cebulę oraz czosnek. |
5
Zrobione
|
jeden komentarz Ukryj komentarze
Wygląda przepysznie, ciekawe czy smakuje tak samo.