



























| 20-25 sztuk średniej wielkości pieczarek | |
| 4 garście jarmużu | |
| 1 serek mascarpone (250g) | |
| 1 łyżka masła | |
| olej | |
| 2 ząbki czosnku | |
| 1/3 szklanki parmezanu | |
| 1/2 szkalnki bułki tartej | |
| sól | |
| pieprz | |
| 1 łyżka serka ziołowego (opcjonalnie) |
Pieczarki faszerowane jarmużem z serkiem mascarpone zapieczone pod parmezanową posypką to znakomite i pyszne danie w którym na pewno się zakochasz. To świetny pomysł na szybką i łatwą przystawkę. Doskonale sprawdzi się również jako przekąska na przyjęcie, a także jako dodatek do obiadu.

Pieczarki najlepiej smakują na ciepło, ale na zimno są równie dobre a co ważne są szybkie i łatwe w przygotowaniu. Zapraszam do kuchni…
|
1
Zrobione
|
|
|
2
Zrobione
|
|
|
3
Zrobione
|
|
|
4
Zrobione
|
|
|
5
Zrobione
|
Posmaruj kapelusze pieczarek olejem (najlepiej przy pomocy pędzelka). Posmaruj olejem również naczynie żaroodporne i poukładaj w nim pieczarki.. Posól je delikatnie najlepiej sola gruboziarnistą. Kapelusze pieczarek napełnij farszem. Bułkę tartą oraz parmezan wymieszaj w miseczce i posyp z wierzchu każdą pieczarkę. |
|
6
Zrobione
|
jeden komentarz Ukryj komentarze
Genialne ! Idealne nie tylko na obiad i kolację, ale także jako przekąska dla gości. Sprawdzaja sie zarowno na cieplo, jak i na zimno.Przygotowałam z jarmużem, oraz w wersji ze szpinakiem -polecam 🙂 !
Uwielbiam faszerowane pieczarki, myślę że to będzie świetny przepis!