


















| 200 g czerwonej soczewicy | |
| filet z piersi kurczaka (ok. 200g) | |
| 3 średnie pomidory | |
| 2 średnie marchewki | |
| 1 pietruszka | |
| 2 ząbki czosnku | |
| cebula | |
| 2 łyżki oleju | |
| 1,5 łyżeczki słodkiej papryki w proszku | |
| sól i pieprz | |
| 2 ziarenka ziela angielskiego | |
| 1 liść laurowy | |
| 1 łyżeczka soku z cytryny | |
| szczypta cukru | |
| natka pietruszki (do posypania) |
Zupa z czerwonej soczewicy z kurczakiem i pomidorami
Jest bardzo smaczna i sycąca, niezwykle prosta w przygotowaniu.
To propozycja nie tylko dla miłośników zdrowej kuchni…

Łagodna z wyraźnym charakterem i dodatkiem pomidorów oraz kurczaka. Wygląda i pachnie znakomicie.
Zupa z czerwonej soczewicy jest lekka, zdrowa, niskokaloryczna ale jednocześnie bardzo pożywna i sycąca. Będzie idealną propozycją na jednodaniowy obiad.
|
1
Zrobione
|
|
|
2
Zrobione
|
|
|
3
Zrobione
|
|
|
4
Zrobione
|
|
|
5
Zrobione
|
|
|
6
Zrobione
|
|
|
7
Zrobione
|