





Zupa orientalna z krewetkami i marynowanym imbirem
Coś z tajskich smaków. Pyszna i aromatyczna zupa z mlekiem kokosowym i makaronem udon. Z dodatkiem krewetek, grzybów shitake, pieczarek i marynowanego imbiru.
Makaron udon możecie zastąpić makaronem ryżowym a zamiast grzybów shitake wystarczą same pieczarki.
Miałem okazje jeść taką zupę u kuzynki na urodzinach i tak mi smakowała, że postanowiłem ją odtworzyć mimo braku oryginalnego przepisu. Udało się to w 100%. Ten smak jest uzależniający.
Intensywnego aromatu nadają zupie egzotyczne dodatki jak listki limonki kaffir, trawa cytrynowa czy kolendra. Zupa jest lekko pikantna, rozgrzewająca i sycąca. Słodka, ostra, słona i kwaśna jednocześnie w idealnym połączeniu.
Przygotowanie zupy jest bardzo proste. Zapraszam do kuchni…
1
Zrobione
|
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją. Wyłóż go na sitko, przelej wodą i odcedzić. |
2
Zrobione
|
|
3
Zrobione
|
|
4
Zrobione
|
|
5
Zrobione
|