6-8 świeżych fig | |
6-8 plastrów szynki parmeńskiej | |
ok. 100 g sera gorgonzola | |
oliwa | |
pieprz | |
gałązka świeżego tymianku | |
Opcjonalnie : | |
odrobina posiekanych orzechów włoskich (do posypania) | |
rukola lub kiełki do dekoracji |
Figi zapiekane z gorgonzolą i szynką parmeńską
Bardzo prosta i pyszna przekąska na ciepło. Danie które będzie idealne na szybką i elegancką kolację lub jako smaczna przystawka przed daniem głównym.
Świeże i soczyste figi zawijane w cieniutką szynkę parmeńską, kilka listków rozmarynu, ser gorgonzola, chwila zapiekania i gotowe!
Figi można przygotować wcześniej i przed samym podaniem zapiec w piekarniku.
Ta wyśmienita przekąska na pewno nie raz pojawi się na waszych stołach.
Zapraszam do kuchni…
1
Zrobione
|
|
2
Zrobione
|
|
3
Zrobione
|
|
4
Zrobione
|