750 ml bulionu warzywnego lub drobiowego | |
2 cukinie | |
200 g kurek | |
3 drobno posiekane ząbki czosnku | |
50 ml białego wytrawnego wina | |
1 cebula | |
2-3 szczypty ziaren zielonego pieprzu | |
garść liści świeżej bazylii | |
3 łyżki masła | |
1 łyżeczka cukru | |
sól |
Zupa krem z cukinii z kurkami, bazylią i zielonym pieprzem
Idealne połączenie cukinii, smażonych kurek, aromatu świeżej bazylii oraz nutki pikanterii zielonego pieprzu. Doskonała kremowa zupa, którą przygotujecie w kilka chwil!
Krem składa się z zaledwie kilku składników, które razem tworzą idealne połączenie smaków. Wspaniały zielony kolor cukinii sprawia, że całość wygląda mega apetycznie, a do tego zupa jest zdrowa, niskokaloryczna i bardzo aromatyczna.
Pamiętajcie, że cukinia jest delikatna, i jeżeli poddajecie ją obróbce termicznej, starajcie się ograniczyć czas gotowania do minimum. Cukinia zachowa wtedy swój intensywny kolor.
Zapraszam do kuchni…
1
Zrobione
|
|
2
Zrobione
|
|
3
Zrobione
|
|
4
Zrobione
|
|
5
Zrobione
|
Ukryj komentarze
Zupka cieszy oko ,od razu mam ochotę biec do kuchni żeby taką zrobić !
Naprawdę pyszna, polecam wszystkim 🙂