
























| 1 pęczek białych szparagów | |
| 1 podwójny filet z kurczaka | |
| 5-6 łyżek oleju | |
| sól | |
| pieprz | |
| papryka w proszku | |
| czosnek granulowany | |
| 6-8 łyżek oliwy z oliwek | |
| 3 łyżki podprażonych nasion słonecznika | |
| 2 duże garści jarmużu | |
| 1 duży ząbek czosnku |
Szparagi z jarmużowym pesto i filetem z kurczaka
Lubicie szparagi? Jeżeli tak to wypróbujmy razem bardzo prosty i lekki przepis na błyskawiczne danie. Możecie go zaserwować dodatkowo z ziemniaczkami czy np makaronem, ale również bez tych dodatków prezentuje się i smakuje wyśmienicie.

Będzie wykwintne, a smaki przypadną do gustu wszystkim amatorom szparagów i drobiu.
Pędzimy do kuchni, nastawiajcie wodę na szparagi…
|
1
Zrobione
|
|
|
2
Zrobione
|
|
|
3
Zrobione
|
|
|
4
Zrobione
|
|
|
5
Zrobione
|
Pesto z jarmużu : |
|
6
Zrobione
|
Szparagi ułóż na talerzach razem z mięsem, polej sosem z pesto. Smacznego. |