500 g obranej dyni np. piżmowej lub hokkaido | |
250 g sera Ricotta | |
duże opakowanie ciasta francuskiego | |
1 marchewka | |
3 jajka | |
olej | |
masło do wysmarowania foremek | |
2 większe pomidory | |
3 łyżki mąki | |
80 g sera żółtego (startego na tarce o grubych oczkach) | |
sól | |
pieprz | |
gałka muszkatołowa | |
kumin |
Mini tarty na cieście francuskim z dynią i serkiem ricotta
Dzisiaj bardzo fajny i smaczny pomysł na wykorzystanie soczystej dyni.
Mini tarty na chrupiącym spodzie z gotowego ciasta francuskiego, wypełnione pysznym wegetariańskim farszem z serka ricotta i pieczonej dyni.
Tarty polecam nie tylko osobą nie jedzącym mięsa, na pewno będą smakowały wszystkim.
Ich przygotowanie nie jest skomplikowane i nie wymaga również zbyt wiele czasu. Każdy sobie z tym poradzi bez problemu.
Mini tarty świetnie sprawdzą się jako przekąski na wszelkie domowe imprezy. Rewelacyjnie smakują na zimno.
Zapraszam do kuchni…
1
Zrobione
|
|
2
Zrobione
|
|
3
Zrobione
|
|
4
Zrobione
|
|
5
Zrobione
|
|
6
Zrobione
|
|
7
Zrobione
|
|
8
Zrobione
|