


















| 300g makaronu pełnoziarnistego Tagliatelle | |
| 250g pieczarek | |
| 1 serek śmietankowy Philadelphia 125 g | |
| 2./3 puszki czerwonej fasoli | |
| 4 garście jarmużu | |
| 1/4 szklanki białego wytrawnego wina | |
| 1 średnia cebula | |
| 3 łyżki oleju | |
| 1 łyżka masła | |
| 3 ząbki czosnku | |
| 1/2 szklanki śmietany 30% | |
| sól | |
| pieprz |
Lekkie sycące danie. Szybkie i proste w wykonaniu. Do tego wyraziste i bardzo smaczne.
Makaron Tagliatelle z jarmużem, fasolą i pieczarkami przygotujecie w pół godziny. Jeśli się właśnie zastanawiacie co by tu zjeść szybkiego a jednocześnie pysznego 🙂 to sprawdźcie, czy w Waszej lodówce macie wszystkie potrzebne składniki z których wyczarujemy ten smaczny posiłek.
Uwielbiam makarony m.in. za to, że szybko można z nich wyczarować pyszne i efektowne danie. Makaron to produkt, który szybko się nie znudzi. Jego rodzaje, czy różnorodność dodatków sprawią, że za każdym razem przygotujecie inną potrawę.
Do dania wykorzystałem Tagliatelle (gniazdka wstążki) z pełnego ziarna ,ale jeżeli nie macie to spokojnie można przyrządzić go ze zwykłego makaronu. Serek Philadelphia możecie zastąpić innym serkiem śmietankowym, a jeżeli po winie została wam tylko pusta butelka to również nie będzie problemu. Po prostu go nie dodacie. Wprawdzie smak nie będzie już w 100% „oryginalny”, ale zapewniam, że danie w dalszym ciągu będzie pyszne. W takim razie, czy wszystko gotowe? Pędźmy do kuchni 🙂
|
1
Zrobione
|
|
|
2
Zrobione
|
|
|
3
Zrobione
|
|
|
4
Zrobione
|