



























| 2 średnie bakłażany | |
| 1 puszka krojonych pomidorów w puszce | |
| 2 opakowania mozzarelli w kulce (w zalewie) | |
| duża garść szpinaku baby | |
| ząbek czosnku | |
| mała cebula | |
| 100 g kiełbasy chorizo | |
| oliwa | |
| zioła prowansalskie | |
| sól | |
| pieprz | |
| szczypta cukru | |
| listki świeżej bazylii do dekoracji (opcjonalnie) |
Bakłażanowe Mini Pizze
Znacie kogoś, kto nie lubi pizzy? Myślę, że trudno będzie znaleźć kogoś takiego… A co powiecie na warzywne mini pizze z bakłażana?
To świetna i zdrowa przekąska na imprezę lub idealny pomysł na lunch. Nie wymaga wiele czasu ani składników. To również idealna propozycja dla tych, którzy są na diecie bezglutenowej.
Pizze przygotowane są z pomidorowym sosem własnej roboty, mozzarellą, szpinakiem oraz chorizo. Sos pomidorowy można przygotować ze świeżych pomidorów lub z pomidorów z puszki.

Składniki możecie swobodnie modyfikować. Zamiast chorizo można użyć szynki parmeńskiej kub zupełnie pominąć mięsne dodatki. Podobnie ser użyty do przygotowania przekąski może być dowolny – mozzarella, ser kozi lub np. gorgonzola.

Te warzywne‚ mini pizze są naprawdę przepyszne i pełne smaku. Zrobią furorę na waszym spotkaniu ze znajomymi niezależnie od okazji.
Zapraszam do kuchni…
|
1
Zrobione
|
|
|
2
Zrobione
|
|
|
3
Zrobione
|
|
|
4
Zrobione
|
|
|
5
Zrobione
|