2 średnie bakłażany | |
1 puszka krojonych pomidorów w puszce | |
2 opakowania mozzarelli w kulce (w zalewie) | |
duża garść szpinaku baby | |
ząbek czosnku | |
mała cebula | |
100 g kiełbasy chorizo | |
oliwa | |
zioła prowansalskie | |
sól | |
pieprz | |
szczypta cukru | |
listki świeżej bazylii do dekoracji (opcjonalnie) |
Bakłażanowe Mini Pizze
Znacie kogoś, kto nie lubi pizzy? Myślę, że trudno będzie znaleźć kogoś takiego… A co powiecie na warzywne mini pizze z bakłażana?
To świetna i zdrowa przekąska na imprezę lub idealny pomysł na lunch. Nie wymaga wiele czasu ani składników. To również idealna propozycja dla tych, którzy są na diecie bezglutenowej.
Pizze przygotowane są z pomidorowym sosem własnej roboty, mozzarellą, szpinakiem oraz chorizo. Sos pomidorowy można przygotować ze świeżych pomidorów lub z pomidorów z puszki.
Składniki możecie swobodnie modyfikować. Zamiast chorizo można użyć szynki parmeńskiej kub zupełnie pominąć mięsne dodatki. Podobnie ser użyty do przygotowania przekąski może być dowolny – mozzarella, ser kozi lub np. gorgonzola.
Te warzywne‚ mini pizze są naprawdę przepyszne i pełne smaku. Zrobią furorę na waszym spotkaniu ze znajomymi niezależnie od okazji.
Zapraszam do kuchni…
1
Zrobione
|
|
2
Zrobione
|
|
3
Zrobione
|
|
4
Zrobione
|
|
5
Zrobione
|