200 g czerwonej soczewicy | |
filet z piersi kurczaka (ok. 200g) | |
3 średnie pomidory | |
2 średnie marchewki | |
1 pietruszka | |
2 ząbki czosnku | |
cebula | |
2 łyżki oleju | |
1,5 łyżeczki słodkiej papryki w proszku | |
sól i pieprz | |
2 ziarenka ziela angielskiego | |
1 liść laurowy | |
1 łyżeczka soku z cytryny | |
szczypta cukru | |
natka pietruszki (do posypania) |
Zupa z czerwonej soczewicy z kurczakiem i pomidorami
Jest bardzo smaczna i sycąca, niezwykle prosta w przygotowaniu.
To propozycja nie tylko dla miłośników zdrowej kuchni…
Łagodna z wyraźnym charakterem i dodatkiem pomidorów oraz kurczaka. Wygląda i pachnie znakomicie.
Zupa z czerwonej soczewicy jest lekka, zdrowa, niskokaloryczna ale jednocześnie bardzo pożywna i sycąca. Będzie idealną propozycją na jednodaniowy obiad.
1
Zrobione
|
|
2
Zrobione
|
|
3
Zrobione
|
|
4
Zrobione
|
|
5
Zrobione
|
|
6
Zrobione
|
|
7
Zrobione
|