












| 400 g cykorii | |
| 3 szklanki mleka (750 ml) | |
| 2 szklanki bulionu warzywnego (500 ml) | |
| 250 g ziemniaków | |
| 1/3 szklanki śmietany 18 % | |
| 3 średnie marchweki | |
| 1/2 średniego selera | |
| 200 g ulubionej szynki (w kawałku) | |
| 3 łyżki masła | |
| sól | |
| biały pieprz | |
| gałka muszkatołowa | |
| sok z cytyrny | |
| natka pietruszki (do posypania) |
Muślinowa zupa z cykorii

|
1
Zrobione
|
|
|
2
Zrobione
|
|
|
3
Zrobione
|
|
|
4
Zrobione
|
|
|
5
Zrobione
|
|
|
6
Zrobione
|
Przetrzyj zupę przez sitko. Nalej na talerze, posyp natką pietruszki Smacznego! |
|
7
Zrobione
|
|