1 wędzony pstrąg | |
1 wędzona makreala | |
500 ml bulionu warzywnego | |
300 g obranych ziemniaków | |
1 por (jego biała część) | |
1/2 szklanki kukurydzy (z puszki) | |
1 łyżka oleju | |
1 łyżka masła | |
100 ml śmietany 18% | |
100 ml mleka | |
1 płaska łyżeczka tartego chrzanu | |
1/2 łyżeczki soku z cytryny | |
2 żółtka | |
sól | |
pieprz | |
koperek (do dekoracji) |
Kremowa zupa z wędzonego pstrąga i makreli
To smakowy hit. Genialny przepis na pyszną i zdrową kremową zupkę z pstrąga i makreli!
Jeżeli jesteście miłośnikami wędzonych ryb, musicie koniecznie ją przygotować. Ten wspaniały pomysł zachwyci nie jednego kulinarnego smakosza i zapewniam was, że zostanie dodany już na stałe do osobistej książki kucharskiej 🙂
Głównymi bohaterami są tutaj pstrąg i makrela, ale możecie „poeksperymentować” również z innymi rybami.
Zupa jest bardzo prosta w przygotowaniu, smaczna i treściwa. Nadaje się idealnie na świąteczny obiad lub uroczyste przyjęcie na którym zaskoczycie swoich gości niepowtarzalnym połączeniem smaków.
Podpowiedzi :
Jeżeli lubisz, dodaj do przepisu ząbek czosnku!
Zostaw kilka mniejszych i najładniejszych kawałków ryby. Wykorzystasz je później do dekoracji.
Zupę możesz podać np. z grzankami serowo-czosnkowymi i udekorować ją dodatkowo kilkoma kroplami oliwy.
Ruszajmy więc do kuchni…
1
Zrobione
|
|
2
Zrobione
|
|
3
Zrobione
|
|
4
Zrobione
|
|
5
Zrobione
|
|
6
Zrobione
|
|
7
Zrobione
|