1 pęczek zielonych szparagów | |
12 pomidorków koktajlowych | |
100 g kiełbasy chorizo | |
opakowanie ciasta do pizzy (ok 400 g) | |
4 łyżki śmietany 18% (gęstej) | |
5-6 łyżek startego żółtego sera | |
2 łyżki startego parmezanu | |
sól | |
pieprz | |
mąka (do opruszenia) | |
szczypta cukru | |
garśc rukoli do posypania (opcjonalnie) |
Mini pizze z zielonymi szparagami, pomidorkami cherry i chorizo
Gdy zaskoczą was goście i nie macie zbyt wiele czasu, a chcielibyście zjeść coś smacznego, polecam ten przepis! To idealna przekąska na wieczór a także spotkanie z przyjaciółmi. Przygotoujecie ją błyskawicznie.
Główne składniki to chorizo, pomidorki cherry i szparagi które w tym połączeniu smakują naprawdę obłędnie. Oczywiście możecie dodać do nich swoje ulubione dodatki. Możecie również przygotować dla każdego osobną pizzę z jego ulubionymi składnikami.
Mini pizze z zielonymi szparagami, pomidorkami cherry i chorizo są chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku i bardzo wyraziste w smaku!
Do przygotowania można użyć tak jak w tym przepisie gotowego ciasta na pizzę, które bez problemu dostaniecie w popularnych sieciach handlowych lub przygotować własne domowe ciasto.
Zapraszam do kuchni.. odpalajmy piekarnik i ruszajmy przygotować tą pyszną przekąskę…
1
Zrobione
|
|
2
Zrobione
|
|
3
Zrobione
|
Szparagi umyj i chwytając palcami za końcówki łodyg odłam ich najtwardszą część (same złamią się w odpowiednim miejscu). Zielonych szparagów nie musimy obierać! Włóż szparagi do osolonego wrzątku. Dodaj szczyptę cukru i gotuj około 6 minut. Wyciągnij, osącz i osusz. Powinny być chrupkie. Przekrój je wzdłuż na pół a następnie na mniejsze kawałki. Pomidorki cherry pokrój w plastry lub połówki, kiełbasę chorizo w cienkie plasterki. |
4
Zrobione
|
|
5
Zrobione
|
Piekarnik rozgrzej do temperatury 190 stopni C. Po wyjęciu z piekarnika posyp solą i pieprzem, ułóż po kilka listków rukoli (opcjonalnie) i podawaj jeszcze ciepłe. Smacznego! |
jeden komentarz Ukryj komentarze
Moi goście zachwycili się dziś Twoją mini pizzą. Dzięki za przepis , będę tu często zaglądał.