












| 750 ml bulionu warzywnego lub drobiowego | |
| 2 cukinie | |
| 200 g kurek | |
| 3 drobno posiekane ząbki czosnku | |
| 50 ml białego wytrawnego wina | |
| 1 cebula | |
| 2-3 szczypty ziaren zielonego pieprzu | |
| garść liści świeżej bazylii | |
| 3 łyżki masła | |
| 1 łyżeczka cukru | |
| sól |
Zupa krem z cukinii z kurkami, bazylią i zielonym pieprzem
Idealne połączenie cukinii, smażonych kurek, aromatu świeżej bazylii oraz nutki pikanterii zielonego pieprzu. Doskonała kremowa zupa, którą przygotujecie w kilka chwil!

Krem składa się z zaledwie kilku składników, które razem tworzą idealne połączenie smaków. Wspaniały zielony kolor cukinii sprawia, że całość wygląda mega apetycznie, a do tego zupa jest zdrowa, niskokaloryczna i bardzo aromatyczna.
Pamiętajcie, że cukinia jest delikatna, i jeżeli poddajecie ją obróbce termicznej, starajcie się ograniczyć czas gotowania do minimum. Cukinia zachowa wtedy swój intensywny kolor.
Zapraszam do kuchni…
|
1
Zrobione
|
|
|
2
Zrobione
|
|
|
3
Zrobione
|
|
|
4
Zrobione
|
|
|
5
Zrobione
|
jeden komentarz Ukryj komentarze
Zupka cieszy oko ,od razu mam ochotę biec do kuchni żeby taką zrobić !
Naprawdę pyszna, polecam wszystkim 🙂