















| 1 pierś z kurczaka (ok. 300g) | |
| 250 g boczniaków | |
| 400 ml (puszka) mleczka kokosowego | |
| 500 ml bulionu drobiowego lub warzywnego | |
| 1 szalotka | |
| 3 cm startego kłącza imbiru | |
| 2 łyżki sosu sojowego | |
| 1 łyżka soku z limonki | |
| 2 łodygi trawy cytrynowej | |
| 2 ząbki czosnku | |
| olej (ok. 2 łyżki) | |
| pieprz | |
| szczypta cukru trzcinowego | |
| 1 drobno posiekana papryczka chili (bez pestek) |
Orientalna zupa z boczniakami i kurczakiem
Pyszna zupa w orientalnym klimacie. Bogata w smaku, wyrazista i sycąca. Idealne połączenie świeżego i lekko kwaśnego smaku wydobywającego się z trawy cytrynowej z łagodnym i słodkim mlekiem kokosowym oraz pikantną papryczką chili.

Zupa jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Idealne połączenie smaków spowoduje, że nie obędziecie się bez dokładek.
Zapraszam do gotowania! Kierunek kuchnia 😉
|
1
Zrobione
|
|
|
2
Zrobione
|
|
|
3
Zrobione
|
|
|
4
Zrobione
|
|
|
5
Zrobione
|
Dopraw zupę: sosem sojowy, pieprzem, sokiem z limonki oraz szczyptą cukru trzcinowego. |