





















| pęczek zielonych szparagów (ok. 8 szt.) | |
| 8 plastrów cieńko pokrojonego boczku | |
| 2 łyżki tartego parmezanu | |
| sól | |
| pieprz | |
| szczypta cukru |
Szparagi pieczone z boczkiem i parmezanem
Ta propozycja nadaje się idealnie na przystawkę do obiadu na kolację lub imprezę. Szparagi z boczkiem można grillować, smażyć na patelni lub zapiekać w piekarniku.
I właśnie na takie z piekarnika będzie ten przepis. Ich przygotowanie zajmie naprawdę chwilkę, a efekt jaki uzyskacie będzie fantastyczny. Ten wizualny oraz smakowy oczywiście.

Tak przygotowane szparagi doskonale smakują na ciepło – podane od razu, ale również na zimno są bardzo smaczne.
Smak można dodatkowo urozmaicić dressingiem, np.
Mieszamy wszystkie składniki i polewamy nim upieczone szparagi.
Jeśli masz grube szparagi to zawijaj je pojedynczo w plasterek boczku. Jeśli natomiast posiadasz cienkie to można zawijać dwa lub trzy w jednym plastrze.

Zapraszam do kuchni… szparagi czekają
|
1
Zrobione
|
|
|
2
Zrobione
|
|
|
3
Zrobione
|
|
|
4
Zrobione
|
jeden komentarz Ukryj komentarze
Delikatne szparagi i słony boczek tworzą wyjątkowo smaczną przekąskę