1 podwójna pierś z kurczaka | |
1 pęczek (500 g) zielonych szparagów | |
olej | |
sól | |
pieprz | |
papryka czerwona w proszku | |
masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego | |
czosnek niedźwiedzi (opcjonalnie) |
Danie idealne dla osób na diecie
Pieczone szparagi w roladkach z kurczaka
To zdrowe i lekkie danie. Delikatne w smaku chrupiące szparagi otulone miękkim i soczystym drobiowym filetem.
Szparagi znakomicie łączą się kurczakiem! Danie to ze względu na swój dekoracyjny wygląd oraz znakomity smak nadaje się idealnie na elegancki rodzinny obiad lub kolację. Jest pyszne, łatwe i szybkie w przyrządzeniu.
Roladki przed podaniem można polać majonezem i sosem balsamicznym.
Już mi leci ślinka… W takim razie ruszajmy do kuchni…
1
Zrobione
|
|
2
Zrobione
|
|
3
Zrobione
|
|
4
Zrobione
|