400 g bobu | |
200-250 g makaronu spaghetti | |
200 g boczku | |
2 żółtka | |
50 g parmezanu | |
200 ml śmietanki 30% | |
1 mała cebula | |
2 ząbki drobno posiekanego czosnku | |
7-8 suszonych pomidorów z zalewy | |
sól, pieprz | |
posiekana natka pietruszki do posypania (opcjonalnie) |
Spaghetti a’la carbonara z bobem i suszonymi pomidorami
Świetny pomysł na szybkie, pyszne i proste danie dla miłośników makaronów. Znana wszystkim carbonara, w troszkę odmienionej wersji z dodatkiem pysznego bobu oraz suszonych pomidorów.
Bardzo fajne połączenie smaków klasyki z nowymi dodatkami. Makaron spaghetti możecie zastąpić tutaj każdym innym. Bób z suszonymi pomidorami w towarzystwie boczku i kremowego sosu ze śmietanki i żółtek smakuje naprawdę wybornie.
Polecam i zapraszam do kuchni…
1
Zrobione
|
Do gotującej się wody wrzuć przepłukany bób. Dodaj szczyptę cukru. Gotuj 6-8 min. Gotowy bób przełóż na sitko/durszlak i przelej zimną wodą. Makaron ugotuj al'dente w lekko osolonej wodzie. |
2
Zrobione
|
|
3
Zrobione
|
|
4
Zrobione
|
|
5
Zrobione
|
|
6
Zrobione
|
|
7
Zrobione
|