

































| 6 szt papryka biała | |
| 150 g kasza jaglana | |
| 150 g oscypek | |
| 1 szt cebula | |
| 1 ząbek czaosnek | |
| 1 puszka kukurydza | |
| 1 puszka groszek zielony | |
| 1 łyżeczka mielona słodka papryka | |
| zioła włoskie | |
| sól | |
| pieprz | |
| oliwa |
Wędzony smak oscypka idealnie komponujący się z kaszą jaglaną oraz kukurydzą i zielonym groszkiem.
Przepis wypatrzyłem w wydanej przez Ringier Axel Springer książeczce pt. „Kasze. Zdrowe i smaczne dania”. Jest dość prosty i szybki w wykonaniu. Wystarczy patelnia ,piekarnik i po około 45 minutach możemy się już rozkoszować tą ciekawą kompozycją smakową. No to zaczynamy…
|
1
Zrobione
|
Gotujemy kaszę jaglaną. |
|
2
Zrobione
|
|
|
3
Zrobione
|
|
|
4
Zrobione
|
Rozgrzewamy na patelni 2-3 łyżki oleju , szklimy cebulę oraz czosnek. |
|
5
Zrobione
|
jeden komentarz Ukryj komentarze
Wygląda przepysznie, ciekawe czy smakuje tak samo.