
























| 500 g obranej dyni np. piżmowej lub hokkaido | |
| 250 g sera Ricotta | |
| duże opakowanie ciasta francuskiego | |
| 1 marchewka | |
| 3 jajka | |
| olej | |
| masło do wysmarowania foremek | |
| 2 większe pomidory | |
| 3 łyżki mąki | |
| 80 g sera żółtego (startego na tarce o grubych oczkach) | |
| sól | |
| pieprz | |
| gałka muszkatołowa | |
| kumin |
Mini tarty na cieście francuskim z dynią i serkiem ricotta
Dzisiaj bardzo fajny i smaczny pomysł na wykorzystanie soczystej dyni.
Mini tarty na chrupiącym spodzie z gotowego ciasta francuskiego, wypełnione pysznym wegetariańskim farszem z serka ricotta i pieczonej dyni.

Tarty polecam nie tylko osobą nie jedzącym mięsa, na pewno będą smakowały wszystkim.
Ich przygotowanie nie jest skomplikowane i nie wymaga również zbyt wiele czasu. Każdy sobie z tym poradzi bez problemu.

Mini tarty świetnie sprawdzą się jako przekąski na wszelkie domowe imprezy. Rewelacyjnie smakują na zimno.
Zapraszam do kuchni…
|
1
Zrobione
|
|
|
2
Zrobione
|
|
|
3
Zrobione
|
|
|
4
Zrobione
|
|
|
5
Zrobione
|
|
|
6
Zrobione
|
|
|
7
Zrobione
|
|
|
8
Zrobione
|