





















| 450 - 500g filetu z kurczaka | |
| 2 kapusty pak choi | |
| 2 ząbki czosnku | |
| 1 mała cebula | |
| 1 mniejsza czerwona papryka (lub połowa większej) | |
| 1 łyżeczka tartego świeżego imbiru | |
| 6 pieczarek | |
| 2-3 łyżki oleju | |
| łyżka białego sezamu - do posypania (opcjonalnie) | |
| sól do smaku (w razie potrzeby) | |
| SOS: | |
| 3 łyżki sosu sojowego | |
| 1 łyżka brązowego cukru | |
| 1,5 łyżki octu ryżowego | |
| 4 łyżki wody | |
| 1 drobno pokrojona papryczka chili |
Filet z kurczaka z kapustą pak choi, papryką i pieczarkami
To idealna propozycja dla zabieganych. Świetny pomysł na obiad lub kolację w orientalnym klimacie.
Wystarczy przygotować składniki i w kolejności dodawać je na patelnię. Kilkanaście minut i danie macie gotowe!

Szybko, prosto i smacznie.
Pak choi
Pak choi czyli pyszna kapusta chińska, która doskonale pasuje do zup i dań typu stir fry. Wystarczy ją podsmażyć z odrobiną czosnku i sosu sojowego. Najsmaczniejszą jej częścią jest zgrubiała łodyga, lekko gorzkawa o bardzo przyjemnej konsystencji.
Danie najlepiej podać z ugotowanym na sypko ryżem.
Zapraszam do kuchni…
|
1
Zrobione
|
|
|
2
Zrobione
|
|
|
3
Zrobione
|
|
|
4
Zrobione
|
|
|
5
Zrobione
|
|
|
6
Zrobione
|