









| 500 g polędwica wołowa | |
| 15szt (około) krewetki | |
| 250 g dynia hokkaido | |
| duża garść jarmuż | |
| 1 ząbki czosnek | |
| 1 szt papryczka chili | |
| 2 łyżeczki miód | |
| 150 ml białe wino | |
| 2 cm świeżo startego imbir | |
| świeży rozmaryn | |
| limonka | |
| olej | |
| sól | |
| pieprz |
Pyszne połączenie mięsa z krewetkami
|
1
Zrobione
|
Dynia :Dynie obieramy ze skóry, kroimy w niedużą kostkę. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju , wrzucamy rozgnieciony ząbek czosnku oraz połowę papryczki chili. |
|
2
Zrobione
|
Mięso :Kroimy na 3 cm paseczki , pieprzymy. |
|
3
Zrobione
|
Krewetki z jarmużem :Oczyścić krewetki osuszyć, doprawić solą, pieprzem. Jarmuż umyć, oderwać liście od twardej części. |
|
4
Zrobione
|
Wrzucamy na patelnię polędwice oraz dynie, mieszamy i doprawiamy do smaku sokiem z limonki ,pieprzem ,solą. Wykładamy na talerze posypujemy posiekaną kolendrą lub kiełkami. Smacznego... |