CIASTO: | |
1 jajko | |
100 g mąki przennej | |
250 ml mleka | |
1 łyżka oleju | |
NADZIENIE: | |
2 pęczki zielonych szparagów | |
1 mała czerwona cebula | |
30 g orzechów włoskich | |
3 średnie pomidory | |
1/2 drobno posiekanej papryczki chili (opcjonlanie) | |
5 łyżek oliwy | |
SOS: | |
5 łyżek octu winnego lub balsamicznego | |
1 łyżka cukru | |
1 łyżeczka słodkiej musztardy | |
sól i pieprz |
Lekkie, zdrowe o idealnym smaku
Naleśniki ze szparagami i pomidorami w słodko-kwaśnym sosie
Smaczne i zdrowe naleśniki z pysznym warzywnym nadzieniem. Idealne dla wegetarian, ale również mięsożercy będą nimi zachwyceni. Bardzo proste w przygotowaniu i bardzo delikatne w smaku. Idealne na lekką kolację, pyszną przystawkę lub delikatny i sycący obiad.
Soczysty farsz z chrupiącymi szparagami oraz soczystymi pomidorami w otoczeniu sosu na bazie octu balsamicznego to idealne połączenie smaków. Ta niewielka ilość składników tworzy to smaczne i apetyczne danie które smakuje wybornie.
Zapraszam do kuchni…
1
Zrobione
|
Szparagi umyj, osusz, odłam twarde końcówki. Włóż szparagi do osolonego wrzątku. Dodaj szczyptę cukru i gotuj około 7-8 minut. |
2
Zrobione
|
|
3
Zrobione
|
|
4
Zrobione
|
|
5
Zrobione
|