
























| 700 g świeżych muli | |
| 1 cebula | |
| 150 ml białego wytrawnego wina | |
| 3 kromki pieczywa tostowego | |
| 1 ząbek czosnku | |
| 1 pęczek pietruszki | |
| 2 jajka | |
| 100 g sera Cheddar | |
| 2 pomidory | |
| SOS POMIDOROWY : | |
| 1 cebula | |
| 400-500 g pomidorów (lub pomidory krojone w puszce) | |
| olej | |
| sól / vegeta | |
| cukier | |
| pieprz | |
| zioła prowansalskie |
Mule zapiekane w pomidorach pod serowo-czosnkową pierzynką


|
1
Zrobione
|
|
|
2
Zrobione
|
|
|
3
Zrobione
|
SOS POMIDOROWY :Cebule pokrój w kostkę a pomidory na małe kawałki. W rondelku rozgrzej oliwę. Dodaj cebulę i przesmaż ją chwilę, aż będzie szklista. |
|
4
Zrobione
|
|
|
5
Zrobione
|
|
|
6
Zrobione
|
jeden komentarz Ukryj komentarze
Tak się składa, że byłem gościem Piotrka i jadłem jego mule. Jestem miłośnikiem muli i przeważnie jadłem je gotowane w winie, ale mule wg tego przepisu są świetne w smaku i wyglądzie…. POLECAM i czekam na przepisy z owocami morza;)