





















| 1 pęczek (500 g) zielonych szparagów | |
| 250 g makaronu np. świderki, penne | |
| 400 g fileta z kurczaka | |
| 250 g słodkich, przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych | |
| 80-100 g tartego parmezanu | |
| 1 mała cebula | |
| 4 ząbki drobno pokrojonego czosnku | |
| olej | |
| 140 ml bulionu warzywnego lub drobiowego | |
| szczypta cukru | |
| pieprz i sól | |
| natka pietruszki do dekoracji (opcjonalnie) |
Makaron ze szparagami i kurczakiem
Szybkie, nieskomplikowane danie ze szparagami na pyszny obiad lub ciepłą kolacje. Proste składniki idealne do przygotowania na zabiegany dzień.

Kolorowe i bardzo smaczne połączenie kurczaka, makaronu i pomidorków koktajlowych ze szparagami. Po prostu pycha.
Jeżeli nie lubicie zbyt intensywnego aromatu czosnku, użyjcie do przepisu tylko 2 ząbków.
Zapraszam do kuchni…
|
1
Zrobione
|
|
|
2
Zrobione
|
|
|
3
Zrobione
|
Na patelnię wlej bulion. Dodaj pokrojone szparagi. |
|
4
Zrobione
|