















| 80-100 g sałaty Insalatina | |
| 6-7 kawałków suszonych pomidorów w zalewie | |
| 100 g sera feta | |
| 1 czerwona papryczka chili | |
| 2 łodygi zielonej cebulki | |
| pestki słonecznika lub dynii (do posypania) | |
| SOS : | |
| 5 łyżek oleju roślinnego lub oleju z zalewy z suszonych pomidorów | |
| 1 i 1/2 łyżki soku z limonki | |
| 1 łyżka miodu | |
| sól i pieprz |
Insalatina (Sałatka z fetą i suszonymi pomidorami)
Insalatina to włoska odmiana zielonej sałaty. Jest troszkę podobna do rukoli. Kupicie ją bez problemu w sieci sklepów Lidla.
Sałata ma małe i kruche listki o wyjątkowo delikatnym smaku w którym wyczuwalna jest orzechowa nuta z małym posmakiem goryczki. To idealna baza do sałatek.

Tym razem propozycja chrupiącej i szybkiej sałatki z dodatkiem fety i suszonych pomidorów na bazie sosu winegret.

Więcej o sałacia insalatina przeczytacie w przepisie:
Sałatka z rzodkiewką, chorizo i pomidorkami cherry
Zapraszam do kuchni…
|
1
Zrobione
|
|
|
2
Zrobione
|
|
|
3
Zrobione
|