80-100 g sałaty Insalatina | |
6-7 kawałków suszonych pomidorów w zalewie | |
100 g sera feta | |
1 czerwona papryczka chili | |
2 łodygi zielonej cebulki | |
pestki słonecznika lub dynii (do posypania) | |
SOS : | |
5 łyżek oleju roślinnego lub oleju z zalewy z suszonych pomidorów | |
1 i 1/2 łyżki soku z limonki | |
1 łyżka miodu | |
sól i pieprz |
Insalatina (Sałatka z fetą i suszonymi pomidorami)
Insalatina to włoska odmiana zielonej sałaty. Jest troszkę podobna do rukoli. Kupicie ją bez problemu w sieci sklepów Lidla.
Sałata ma małe i kruche listki o wyjątkowo delikatnym smaku w którym wyczuwalna jest orzechowa nuta z małym posmakiem goryczki. To idealna baza do sałatek.
Tym razem propozycja chrupiącej i szybkiej sałatki z dodatkiem fety i suszonych pomidorów na bazie sosu winegret.
Więcej o sałacia insalatina przeczytacie w przepisie:
Sałatka z rzodkiewką, chorizo i pomidorkami cherry
Zapraszam do kuchni…
1
Zrobione
|
|
2
Zrobione
|
|
3
Zrobione
|