















| 1-1,5 kg skrzydełek z kurczaka | |
| 1 l mleka | |
| 1 kopiasta łyżka soli | |
| PANIERKA : | |
| 3 łyżki mąki ziemniaczanej | |
| 2 płaskie łyżki słodkiej papryki w proszku | |
| 1 płaska łyżka kurkumy | |
| 1/2 łyżki imbiru w proszku | |
| 2 płaskie łyżki czosnku granulowanego | |
| 1/2 łyżki chili | |
| 1/2 łyżki czarnego pieprzu | |
| 1 łyżeczka soli |
To pyszne danie obiadowe. Można je także podać jako przystawkę na ciepło lub na zimno. Skrzydełka są bardzo soczyste z aromatyczną panierką, pieczone w piekarniku bez dodatku tłuszczu.
Lubicie kruche, soczyste i delikatne mięso w lekko chrupiącej panierce ? Jeżeli tak, to zapraszam do sprawdzenia tego pomysłu.
Przepis jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu, smak zachwyci zapewne nie jedno podniebienie 🙂

Skrzydełka podczas pieczenia nie wysychają i pozostają soczyste, panierka z dodatkiem kurkumy, imbiru i czosnku tworzy idealną kompozycje smakową.
Szkoda czasu… zapraszam do kuchni. Upieczmy razem te pyszne skrzydełka w złocistej panierce.
(Inspiracją przepisu, po małych modyfikacjach był Tomek Strzelczyk z Oddaszfartucha)
|
1
Zrobione
|
|
|
2
Zrobione
|
|
|
3
Zrobione
|
|
|
4
Zrobione
|
|
|
5
Zrobione
|
|
|
6
Zrobione
|