1 pęczek (500 g) zielonych szparagów | |
250 g makaronu np. świderki, penne | |
400 g fileta z kurczaka | |
250 g słodkich, przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych | |
80-100 g tartego parmezanu | |
1 mała cebula | |
4 ząbki drobno pokrojonego czosnku | |
olej | |
140 ml bulionu warzywnego lub drobiowego | |
szczypta cukru | |
pieprz i sól | |
natka pietruszki do dekoracji (opcjonalnie) |
Makaron ze szparagami i kurczakiem
Szybkie, nieskomplikowane danie ze szparagami na pyszny obiad lub ciepłą kolacje. Proste składniki idealne do przygotowania na zabiegany dzień.
Kolorowe i bardzo smaczne połączenie kurczaka, makaronu i pomidorków koktajlowych ze szparagami. Po prostu pycha.
Jeżeli nie lubicie zbyt intensywnego aromatu czosnku, użyjcie do przepisu tylko 2 ząbków.
Zapraszam do kuchni…
1
Zrobione
|
|
2
Zrobione
|
|
3
Zrobione
|
Na patelnię wlej bulion. Dodaj pokrojone szparagi. |
4
Zrobione
|