500 g zielonych szparagów (pęczek) | |
12-15 szt. oliwek bez pestek | |
100 g kiełbasy chorizo | |
1 ząbek czosnku | |
1/2 czerwonej cebuli | |
2 łyżki parmezanu w płatkach | |
2 łyżki octu winnego | |
2 łyżki oliwy | |
cukier | |
sól | |
pieprz |
Sałatka z zielonymi szparagami i chorizo
Jeżeli wpadnie Wam w ręce pęczek zielonych szparagów, to koniecznie musicie je wykorzystać według tego właśnie pomysłu, czyli szybkiej, smacznej i sycącej sałatki z dodatkiem lekko podsmażonej kiełbaski chorizo, płatków parmezanu i zielonych oliwek.
Do sałatki nie potrzeba zbyt wielu dodatków, gdyż podsmażona suszona kiełbasa pełna jest przypraw i idealnie oddaje swój charakterystyczny smak całej potrawie.
Zapraszam więc do kuchni.. Będzie szybko, prosto, smacznie i bardzo efektownie!
1
Zrobione
|
|
2
Zrobione
|
|
3
Zrobione
|
|
4
Zrobione
|
|
5
Zrobione
|