


















| ok. 600 g dyni Hokkaido | |
| 1 średni brokuł | |
| 200 g sera sałatkowego pokrojonego w kostkę | |
| sól | |
| pieprz | |
| chili (opcjonalnie) | |
| ziarna sezamu lub dyni do posypania | |
| olej | |
| SOS : | |
| 4 łyżki oliwy | |
| 1 łyżka octu balsamicznego | |
| 1 łyżeczka musztardy | |
| 1 ząbek czosnku | |
| 1 płaska łyżeczka miodu | 
Prosta, pyszna i bardzo zdrowa
Sałatka z brokułami, serem i pieczoną dynią
Dynię można wykorzystać naprawdę na wiele sposobów. Dzisiaj propozycja zdrowej i bardzo smacznej sałatki. Jest sycąca i idealnie sprawdzi się w dni w które nie macie czasu na długie godziny w kuchni. Sałatkę robi się błyskawicznie. Właściwie najwięcej czasu zajmuje upieczenie dyni.

Sałatkę można podać zarówno na zimno, jak i na ciepło. To szybki sposób na lunch, który możecie zabrać do pracy lub domowa obiadokolacja. Będzie się również idealnie nadawała jako dodatek do drugiego dania zastępując np. ziemniaki.
Pyszna, zdrowa i tylko z trzech składników, które do siebie idealnie pasują i są bardzo ciekawe w smaku.
Dynia Hokkaido ma cienką i jadalną skórkę i nie trzeba jej przed przyrządzeniem obierać! Będzie bardziej aromatyczna gdy upieczecie ją z dodatkiem ulubionych ziół.
Zapraszam do kuchni…
| 1 Zrobione | DyniaDynie oczyść z gniazd nasiennych i pokrój razem za skórą na półksiężyce średniej grubości. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 25 minut. | 
| 2 Zrobione | Brokuł | 
| 3 Zrobione |