


















| CIASTO: | |
| 1 jajko | |
| 100 g mąki przennej | |
| 250 ml mleka | |
| 1 łyżka oleju | |
| NADZIENIE: | |
| 2 pęczki zielonych szparagów | |
| 1 mała czerwona cebula | |
| 30 g orzechów włoskich | |
| 3 średnie pomidory | |
| 1/2 drobno posiekanej papryczki chili (opcjonlanie) | |
| 5 łyżek oliwy | |
| SOS: | |
| 5 łyżek octu winnego lub balsamicznego | |
| 1 łyżka cukru | |
| 1 łyżeczka słodkiej musztardy | |
| sól i pieprz | 
Lekkie, zdrowe o idealnym smaku
Naleśniki ze szparagami i pomidorami w słodko-kwaśnym sosie
Smaczne i zdrowe naleśniki z pysznym warzywnym nadzieniem. Idealne dla wegetarian, ale również mięsożercy będą nimi zachwyceni. Bardzo proste w przygotowaniu i bardzo delikatne w smaku. Idealne na lekką kolację, pyszną przystawkę lub delikatny i sycący obiad.

Soczysty farsz z chrupiącymi szparagami oraz soczystymi pomidorami w otoczeniu sosu na bazie octu balsamicznego to idealne połączenie smaków. Ta niewielka ilość składników tworzy to smaczne i apetyczne danie które smakuje wybornie.
Zapraszam do kuchni…
| 1 Zrobione | Szparagi umyj, osusz, odłam twarde końcówki. Włóż szparagi do osolonego wrzątku. Dodaj szczyptę cukru i gotuj około 7-8 minut. | 
| 2 Zrobione | |
| 3 Zrobione | |
| 4 Zrobione | |
| 5 Zrobione |