





















| 4 mniejsze (150-170g) filety z łososia | |
| 800 g zielonych szparagów | |
| 1 kubek (200 g) śmietanki 22% | |
| 1/2 pęczka szczypiorku | |
| 1 duża łyżka musztardy ziarnistej | |
| oliwa | |
| sól | |
| pieprz | |
| sok z cytryny | |
| szczypta cukru | |
| 1 szklana komosy ryżowej (Quinoa) |
Pieczony łosoś ze szparagami i komosą ryżową
Łosoś i szparagi to para idealna. Czy to z grilla czy z piekarnika. Delikatne mięso ryby połączone ze szparagami, tworzy na talerzu duet idealny. Ta klasyka smaków – zachwyci każdego!

Pieczony łosoś ze szparagami i komosą ryżową jest łatwy w przygotowaniu, pyszny, lekkostrawny i bardzo zdrowy.
O komosie ryżowej przeczytacie w Kulinarnym ABC wraz z informacją jak ją ugotować – kliknij tutaj >

Podpowiedzi :
Przed włożeniem do piekarnika rybę warto obsmażyć na patelni z masłem. Dzięki temu będzie ładnie zrumieniona. Skróć to też czas pieczenia w piekarniku.

Zapraszam do kuchni.
|
1
Zrobione
|
|
|
2
Zrobione
|
|
|
3
Zrobione
|
|
|
4
Zrobione
|
|
|
5
Zrobione
|
|
|
6
Zrobione
|
|
|
7
Zrobione
|