4 mniejsze (150-170g) filety z łososia | |
800 g zielonych szparagów | |
1 kubek (200 g) śmietanki 22% | |
1/2 pęczka szczypiorku | |
1 duża łyżka musztardy ziarnistej | |
oliwa | |
sól | |
pieprz | |
sok z cytryny | |
szczypta cukru | |
1 szklana komosy ryżowej (Quinoa) |
Pieczony łosoś ze szparagami i komosą ryżową
Łosoś i szparagi to para idealna. Czy to z grilla czy z piekarnika. Delikatne mięso ryby połączone ze szparagami, tworzy na talerzu duet idealny. Ta klasyka smaków – zachwyci każdego!
Pieczony łosoś ze szparagami i komosą ryżową jest łatwy w przygotowaniu, pyszny, lekkostrawny i bardzo zdrowy.
O komosie ryżowej przeczytacie w Kulinarnym ABC wraz z informacją jak ją ugotować – kliknij tutaj >
Podpowiedzi :
Przed włożeniem do piekarnika rybę warto obsmażyć na patelni z masłem. Dzięki temu będzie ładnie zrumieniona. Skróć to też czas pieczenia w piekarniku.
Zapraszam do kuchni.
1
Zrobione
|
|
2
Zrobione
|
|
3
Zrobione
|
|
4
Zrobione
|
|
5
Zrobione
|
|
6
Zrobione
|
|
7
Zrobione
|