















| 4 arkusze lasagne | |
| 4 plasterki szynki parmeńskiej | |
| 16-20 zielonych szparagów | |
| 40 g startego parmezanu (ok. 1/3 szklanki) | |
| olej do posmarowania naczynia | |
| sól i pieprz | |
| szczypta cukru | |
| Sos beszamelowy : | |
| 2 łyżki masła | |
| 2 łyżki mąki | |
| 300 ml mleka (gorącego) | |
| 2 łyżki soku z cytryny | |
| sól, pieprz (najlepiej biały) | |
| szczypta gałki muszkatołowej |
Idealne połączenie – zielone szparagi, makaron, szynka parmeńska a wszystko zapieczone pod kremowym beszamelem. Prosto i pysznie!
Do przygotowania dania zamiast rurek cannelloni użyte zostały płaty lasagni. Owijamy nimi razem z szynką szparagi tworząc ruloniki identyczne jak cannelloni.
Przygotowanie dania jest szybkie i proste, a swoich gości zachwycicie jego idealnym smakiem.

Delikatne makaronowe rurki z szynką w kremowym i jedwabistym sosie beszamelowym oraz z chrupiącą skórką parmezanu… To chyba jeden z lepszych sposobów na efektowne podanie szparagów
Zapraszam do kuchni.
|
1
Zrobione
|
|
|
2
Zrobione
|
|
|
3
Zrobione
|
|
|
4
Zrobione
|
SOS :W garnku na średnim ogniu roztop masko. Wymieszaj z mąkę i smaż cały czas mieszając (najlepiej trzepaczką) Nie dopuść żeby sos stał się brązowy. |
|
5
Zrobione
|
|
|
6
Zrobione
|
jeden komentarz Ukryj komentarze
Jaki to jest rodzaj kuchni? Serdecznie pozdrowienia ; )