10-12 rurek makaronu canelloni | |
1 nieduży brokuł | |
2 opakowania (125-135g) serka śmietankowego typu Philadelfia | |
1 puszka krojonych pomidorów | |
300 ml mleka | |
1 cebula | |
3 ząbki czosnku | |
masło do wysmarowania naczynia | |
2 łyżki oleju | |
100 g startego żółtego sera | |
przyprawa kuchni włoskiej lub zioła prowansalskie | |
sól | |
pieprz | |
cukier |
Cannelloni z brokułami i serkiem śmietankowym w sosie pomidorowym
To cudowne i aromatyczne danie makaronowe zapiekane w piekarniku. Ma bardzo charakterystyczny smak i wspaniałe kremowe wnętrze. Jest przepyszne. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu i jest proste. Nadziewamy rurki, układamy w naczyniu, zalewamy sosem pomidorowym, wsadzamy do piekarnika a reszta robi się sama 😉
Cannelloni z brokułami i serkiem śmietankowym to wspaniała alternatywa dla klasycznego mięsnego cannelloni, a przy okazji świetny pomysł nie tylko na obiad, ale także na kolację.
Chodźmy do kuchni…
1
Zrobione
|
|
2
Zrobione
|
|
3
Zrobione
|
|
4
Zrobione
|
Na patelnię wlej olej. Zeszklij pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodaj czosnek oraz pomidory z puszki, Dopraw solą, pieprzem oraz przyprawą kuchni włoskiej lub ziołami prowansalskimi (2-3 łyżeczki). Smaż jeszcze kilka minut. Wlej mleko, wymieszaj i odstaw z kuchenki. Gotowym sosem polej rurki. (! Ważne, żeby każda rurka makaronowa była dobrze przykryta sosem, gdyż w przeciwnym razie makaron może nie zmięknąć) |
5
Zrobione
|