500-600g obranej dynii (np. muscat, piżmowa, hokkaido) | |
400 g fileta z piersi kurczaka | |
1 średnia cukinia | |
9 płatów lasagne (na 3 warstwy) | |
1 cebula | |
2 łyżki masła | |
6 łyżek tartego parmezanu | |
4 łyżki śmietany 18% | |
4 łyżki ulubionego ketchupu | |
1 kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki | |
sól | |
pieprz | |
słodka papryka |
Doskonałe dyniowe lasagne o zaskakującym smaku.
Dyniowe lasagne z cukinią i kurczakiem
Zapraszam was do przygotowania pysznej, lekkiej i aromatycznej lasagne z dyniowym farszem z dodatkiem cukinii oraz fileta z kurczaka. To idealne danie obiadowe nadające się również na smaczną, szybką i ciepłą kolacje.
Lasagnia ta jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Potrzebne są właściwie tylko trzy główne składniki tego pysznego nadzienia, kilka przypraw oraz patelnia. 😉
Na koniec chwila w piekarniku i gotowe.
Myślę, że efekt finałowy zaskoczy was bardzo pozytywnie. Dynia z cukinią oraz kurczak tworzą znakomite połączenie smakowe. Wasi goście będą zapewne prosili o dokładki. 😉
Ruszajmy więc do kuchni i zapalajmy piekarniki…
1
Zrobione
|
|
2
Zrobione
|
|
3
Zrobione
|
|
4
Zrobione
|
|
5
Zrobione
|
|
6
Zrobione
|
|
7
Zrobione
|
|
8
Zrobione
|