Good Food Edycja Polska 06/2017
Good Food Edycja Polska 06/2017
To idealny magazyn dla osób, które czerpią przyjemność z przebywania w kuchni i przyrządzania ciekawych potraw „od zera”.
W tym numerze
Trandy i nowości
- Z CZYM TO SIĘ JE? Naucz się robić bubble waffles, zobacz nowe produkty na rynku, zainspiruj się wywiadem z Michelem Moranem i książkami kucharskimi oraz poznaj ciekawostki żywieniowe
- MODNY DRINK Red snapper w wersji śródziemnomorskiej
- W PIĘCIU SMAKACH Chipsy z mieszanych warzyw
W tym miesiącu
- ZDROWA DIETA Czuj się świetnie, wyglądaj zdrowo i popraw linię na wakacje!
- MENU NA 7 DNI Plan to podstawa
- ENERGETYCZNE ŚNIADANIA Na dobry początek dnia
- LUNCHE DO PRACY Idealne do zabrania
- PODKRĘĆ MOŻLIWOŚCI ORGANIZMU Porady ekspertów ds. żywienia i fitnessu
- SYCĄCE OBIADOKOLACJE I szybkie do przygotowania
- DIETA DLA WEGETARIAN Rozpiska i dania na 7 dni
- SŁODKIE CO NIECO Plus przekąski między głównymi posiłkami
Zdrowo na co dzień
- DANIA RAZ-DWA Z łososiem w roli głównej
- WSPÓŁCZESNA RODZINA Przemycamy warzywa i owoce w posiłkach dla dzieci
Historie od kuchni
- SŁODKO I RÓŻOWO Tarta, sorbet, panna cotta i opadek z młodym rabarbarem w roli głównej
- WERSJA MISTRZA Kreolska jambalaya Johna
GF Inspiruje
- BEZGLUTENOWO Słodkości bez mleka, śmietany i masła
- SEZON NA… Rzodkiewki w zupełnie nowych odsłonach
- PIECZONA JAGNIĘCINA ROSIE Zrób obiad wyjątkowy – z pysznymi dodatkami, oczywiście. Plus serwujemy pomysły na smaczne wykorzystanie resztek
- SEZONOWA KUCHNIA TOMA Znajdziesz w niej: marynowaną makrelę, samosy z fasolką szparagową, zupę czereśniową, paszteciki z agrestem, kotlety cielęce ze
- szpinakiem – i dużo więcej…
- IMPREZA NA PIKNIKU Ruszaj w plener, bo każda okazja jest dobra, by świętować z naszymi potrawami
Podróże
- SMAKI INDII Podstawą są przyprawy. Dzięki nim wyczarujesz oryginalne specjały
Co numer
- KLUB KOLACYJNY Emma Freud zorganizowała wieczór dla głodnych kulinarnych wrażeń nowojorczyków. Do gustu przypadło im nie tylko mocno alkoholowe trifle
- WYPATRZONE NA BLOGU Małgorzata Kalemba-Drożdż, autorka książek kulinarnych i bloga Trochę Inna Cukiernia, zaprasza na ciasto szpinakowe z bratkami
- SZKOŁA GOTOWANIA Zrób tureckie pide i piętrowego hamburgera. Plus garść porad kulinarnych
Redaktor Naczelny poleca
Ruszamy w plener. To doskonała okazja dla uwielbiających gotować i poznawać nowe smaki, by poucztować. Zamieniamy więc piknik w prawdziwą ucztę (s. 88) – z daniami na ciepło, wytworną tartą i prawdziwym tortem! Jest smacznie, kolorowo, lekko. Właśnie: lekko – niektórym lato kojarzy się tylko ze stresem przed „sezonem bikini” (dotyczy to też panów;) Oszczędź więc sobie nerwów i wypróbuj nową zdrową dietę przygotowaną przez naszych ekspertów do spraw żywienia i fitnessu (s. 18). Stosując się do zaleceń i pysznie zajadając, w ciągu 7 dniu poczujesz się lepiej, twoja skóra i włosy nabiorą blasku, a i figura stanie się smuklejsza. Mamy przepisy na dodające energii śniadania, zdrowe lunche do pracy oraz sycące obiadokolacje. Nawet jakiś deser się znajdzie…
Dla fanów nieoczywistych kulinarnych doznań przygotowaliśmy w tym numerze zupełnie nowe pomysły na rzodkiewkę (koniecznie spróbuj jej na ciepło; s. 70), autorską wersję kreolskiej jambalai (s. 64) i słodkości z rabarbaru (s. 58). Poznajemy też tajniki kuchni indyjskiej – deserowi z kardamonem nie można się oprzeć (s. 100). Zdradzamy tajniki, jak w przemycić warzywa i owoce w daniach dla małych niejadków.
A, i niezależnie od tego, czy jesteś na diecie, czy po prostu nie musisz jej stosować, zrób z nami domowe i, co najważniejsze, zdrowe lody, np. z młodego rabarbaru (s. 58) lub mango (s. 52). Bo przecież mamy lato!
Good Food Edycja Polska 06/2017
114 stron – 12 zł