https://szlakamismakow.pl
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • Home
  • Aktualności
  • Moje Gotowanie 08-2017

Moje Gotowanie 08-2017

Wpis lip 20th, 2017
przez Szlakami smaków
Kategorie:
  • Aktualności
  • Prasa kulinarna

Moje Gotowanie 08-2017

Sierpniowy numer magazynu „Moje Gotowanie” jest już dostępny w kioskach i salonikach prasowych. Na okładce – Letnia tarta warzywna z fasolką szparagową, a w środku znajdziecie m.in :

 Twórcze i praktyczne przetwory – 8 przepisów, dzięki którym szybciej zrobimy obiad!

 *
 KSYLITOL zdrowsza wersja cukru, także do dżemów!
 *
 SŁODKO KWASKOWE DESERY z porzeczkami, agrestem i morelami

Panzanella czyli lekki patent na suchy chleb

*

Jak sobie zrobić SMAROWIDŁO Z KUREK

*

Pełno smaku PEŁNO WARZYW!

ZAJADAMY: kolorowe zupy jarzynowe,  fasolkowe tarty i jarzynki,  pomidorowe gulasze i zapiekanki, sałatki na ciepło i zimno

  • Hit sierpnia –  O mój rozmarynie… Aromatyczne zioło z basenu Morza Śródziemnego wzbogaca smak mięs, wędlin, serów, ryb, jarzyn i ryżu

 

  • Pomidory, czyli cud pełni lata Słodkie, soczyste, mięsiste – nic, tylko gotować, jeść i wcale się nie ograniczać

 

  • Szybko, łatwo, pysznie – Sosów do makaronu – nie gotujemy! Kilka pomysłów na lekkie, zimne sosy pełne warzyw, ziół, serów i wędlin

 

  • Po wegetariańskiej stronie stołu – Kinga Błaszczyk-Wójcicka – Sierpień smakuje mi morelami. Autorka powierza nam interesujące pomysły na łączenie tych wspaniałych owoców np. z warzywami, serami lub kaszą

 

  • Gotowanie z pasją – Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz Agrest, czyli winorośl północy. Panowie przygotowali z tymi lekko zapomnianymi owocami sałatkę z jeżynami, pizzę z figami, panna cottę z marakują, gofry z dżemem i minitarty

 

  • Przekąski – Duży owoc – Arbuz gasi pragnienie i jest podstawą wytrawnych przystawek

108 stron – cene 9,90

Moje Gotowanie 08-2017

Szlakami smaków

Dodaj swój komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

O mnie

O mnie

Witajcie... na najwyższym kulinarnym blogu w Polsce. Zakopane... miasto w którym się wychowałem i mieszkam , to jak zapewne wiecie idealna baza wypadowa na górskie szlaki.
Mam nadzieję , że od teraz będzie to również idealne miejsce do naszych wspólnych kulinarnych podróży i wycieczek - "Szlakami Smaków".
Zapraszam do odkrywania , smakowania , poznawania tych zupełnie nowych jak również tych bardziej znanych kulinarnych ścieżek.

Ja , to ten gość po prawej (na zdjęciu) wraz z Tomkiem Jakubiakiem, byłem uczestnikiem warsztatów kulinarnych "Zdrowy Fast Food" w Akademii Smaku Boscha.

Komentujcie, udostępniajcie, odwiedzajcie. Będę się starał, żeby było coraz smaczniej ...
Pozdrawiam Piotrek :))

Polub nas na FB

Kategorie

Grill

Grill

Kasza i ryż

Kasza i ryż

Ryby

Ryby

Sałatki i surówki

Sałatki i surówki

Warzywa

Warzywa

Wołowina

Wołowina

Zupy

Zupy

Popularne Tagi

jaglana kasza zdrowe

Polecamy – Noclegi Zakopane

Zakopane Tanie Spanie

Popularne przepisy

  • Pieczony udziec z indykaPieczony udziec z indyka Pieczony udziec z indyka Soczysty, bardzo smaczny , rozpływający się…
  • Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczkiSmażona kacza pierś czyli Stek z kaczki Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczki , to nic…
  • Pieczony boczek z piekarnikaPieczony boczek z piekarnika Pyszny pieczony boczek. Świetny pomysł zarówno jako danie obiadowe ,…
  • Pieczony kalafiorPieczony kalafior Proste i bardzo smaczne danie. Pieczony w piekarniku kalafior z…
  • Rydze z patelni smażone na maśle po ZakopiańskuRydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Rydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Proste, i…

Polub nas na FB

Facebook Pagelike Widget

Popularne artykuły

  • Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki)Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki) Ziemniaki truflowe czyli Vitelotte, zwane również Chińskimi truflami, to francuska…
  • Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją gotować?Komosa ryżowa (quinoa) – Co to jest i jak ją gotować? Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją…
  • Kiseli kupus - kiszona główka kapustyKiseli kupus – kiszona główka kapusty Kiseli kupus - kiszona główka kapusty O istnieniu produktu o…
  • Kurki w kuchni - jak je oczyścić i jak mrozićKurki w kuchni – jak je oczyścić i jak mrozić Kurki w kuchni mają naprawdę szerokie zastosowanie. Bardzo często stanowią…
  • Zest i zester – co to jest?Zest i zester – co to jest? Zest i zester – co to jest? Zest - to…
  • Kontakt

Szlakami Smaków © 2016-2021