Moje Gotowanie 08-2017
Moje Gotowanie 08-2017
Sierpniowy numer magazynu „Moje Gotowanie” jest już dostępny w kioskach i salonikach prasowych. Na okładce – Letnia tarta warzywna z fasolką szparagową, a w środku znajdziecie m.in :
Twórcze i praktyczne przetwory – 8 przepisów, dzięki którym szybciej zrobimy obiad!
*
KSYLITOL zdrowsza wersja cukru, także do dżemów!
*
SŁODKO KWASKOWE DESERY z porzeczkami, agrestem i morelami
Panzanella czyli lekki patent na suchy chleb
*
Jak sobie zrobić SMAROWIDŁO Z KUREK
*
Pełno smaku PEŁNO WARZYW!
ZAJADAMY: kolorowe zupy jarzynowe, fasolkowe tarty i jarzynki, pomidorowe gulasze i zapiekanki, sałatki na ciepło i zimno
- Hit sierpnia – O mój rozmarynie… Aromatyczne zioło z basenu Morza Śródziemnego wzbogaca smak mięs, wędlin, serów, ryb, jarzyn i ryżu
- Pomidory, czyli cud pełni lata Słodkie, soczyste, mięsiste – nic, tylko gotować, jeść i wcale się nie ograniczać
- Szybko, łatwo, pysznie – Sosów do makaronu – nie gotujemy! Kilka pomysłów na lekkie, zimne sosy pełne warzyw, ziół, serów i wędlin
- Po wegetariańskiej stronie stołu – Kinga Błaszczyk-Wójcicka – Sierpień smakuje mi morelami. Autorka powierza nam interesujące pomysły na łączenie tych wspaniałych owoców np. z warzywami, serami lub kaszą
- Gotowanie z pasją – Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz Agrest, czyli winorośl północy. Panowie przygotowali z tymi lekko zapomnianymi owocami sałatkę z jeżynami, pizzę z figami, panna cottę z marakują, gofry z dżemem i minitarty
- Przekąski – Duży owoc – Arbuz gasi pragnienie i jest podstawą wytrawnych przystawek
108 stron – cene 9,90
Moje Gotowanie 08-2017