https://szlakamismakow.pl
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • Home
  • Aktualności
  • Moje Gotowanie 05/2017

Moje Gotowanie 05/2017

Wpis kwi 28th, 2017
przez Szlakami smaków
Kategorie:
  • Aktualności
  • Prasa kulinarna

Moje Gotowanie 05/2017

W najnowszym numerze  :

Hit maja – Rukola

Modna sałata o wyrazistym orzechowym smaku, świetnie komponuje się z pomidorami, owocami, orzechami i serami. Całkowicie zasłużenie zyskała u nas wielu zwolenników.

Przekąski

Marzenie smakosza – szparagi. Najprościej, najsmaczniej: zapiekane, z pomidorami, panierowane, w panko, z jajkiem w koszulce, a także w puszystym suflecie

Zupy

Pełny talerz. Leciutkiej, przejrzystej zupy ze świeżymi wiosennymi szparagami, szpinakiem, groszkiem, marchewką i ziołami.

Dania główne

Ryby, bądźcie dla nas dobre na wiosnę. Smakowite, delikatne i zdrowe, z dodatkiem nowalijek

Desery

Do góry nogami. Tarty tatin w kilku owocowych odsłonach.

Slow food

Garść szczawiu – Klaudyna Hebda nie rozumie, dlaczego nie cieszy się on dobrą sławą. Może zbyt kojarzy się z biedą? Teraz jednak wraca do łask i potrafimy go pysznie przyrządzić, nie tylko w postaci wiosennej zupy z jajkiem.

Smaki podróży

Rio de Janeiro miasto kontrastów. Najpiękniej położone miasto świata, w którym najważniejsze są plaża, samba i futbol, no i oczywiście jedzenie.

Szybko, łatwo, pysznie

Rabarbarowe żniwa. Kwaśno-cierpkawa roślina orzeźwi wiosenny stół w postaci crumbla, sałatki, muffinek i deseru z lodami.

Na zdrowie

TAK! dla młodego jęczmienia. Sama czołówka tzw. superfoods – dostarcza organizmowi wszystkich niezbędnych witamin i minerałów.

Gotowanie z pasją

Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz – Sezon ogórkowy. Zaczyna się z początkiem wiosny. Pojawiają się malutkie aromatyczne kwaszeniaczki, ale także te większe, sałatkowe.

Moje Gotowanie 05/2017

Szlakami smaków

Dodaj swój komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

O mnie

O mnie

Witajcie... na najwyższym kulinarnym blogu w Polsce. Zakopane... miasto w którym się wychowałem i mieszkam , to jak zapewne wiecie idealna baza wypadowa na górskie szlaki.
Mam nadzieję , że od teraz będzie to również idealne miejsce do naszych wspólnych kulinarnych podróży i wycieczek - "Szlakami Smaków".
Zapraszam do odkrywania , smakowania , poznawania tych zupełnie nowych jak również tych bardziej znanych kulinarnych ścieżek.

Ja , to ten gość po prawej (na zdjęciu) wraz z Tomkiem Jakubiakiem, byłem uczestnikiem warsztatów kulinarnych "Zdrowy Fast Food" w Akademii Smaku Boscha.

Komentujcie, udostępniajcie, odwiedzajcie. Będę się starał, żeby było coraz smaczniej ...
Pozdrawiam Piotrek :))

Polub nas na FB

Kategorie

Grill

Grill

Kasza i ryż

Kasza i ryż

Ryby

Ryby

Sałatki i surówki

Sałatki i surówki

Warzywa

Warzywa

Wołowina

Wołowina

Zupy

Zupy

Popularne Tagi

jaglana kasza zdrowe

Polecamy – Noclegi Zakopane

Zakopane Tanie Spanie

Popularne przepisy

  • Pieczony udziec z indykaPieczony udziec z indyka Pieczony udziec z indyka Soczysty, bardzo smaczny , rozpływający się…
  • Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczkiSmażona kacza pierś czyli Stek z kaczki Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczki , to nic…
  • Pieczony boczek z piekarnikaPieczony boczek z piekarnika Pyszny pieczony boczek. Świetny pomysł zarówno jako danie obiadowe ,…
  • Pieczony kalafiorPieczony kalafior Proste i bardzo smaczne danie. Pieczony w piekarniku kalafior z…
  • Rydze z patelni smażone na maśle po ZakopiańskuRydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Rydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Proste, i…

Polub nas na FB

Facebook Pagelike Widget

Popularne artykuły

  • Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki)Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki) Ziemniaki truflowe czyli Vitelotte, zwane również Chińskimi truflami, to francuska…
  • Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją gotować?Komosa ryżowa (quinoa) – Co to jest i jak ją gotować? Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją…
  • Kiseli kupus - kiszona główka kapustyKiseli kupus – kiszona główka kapusty Kiseli kupus - kiszona główka kapusty O istnieniu produktu o…
  • Kurki w kuchni - jak je oczyścić i jak mrozićKurki w kuchni – jak je oczyścić i jak mrozić Kurki w kuchni mają naprawdę szerokie zastosowanie. Bardzo często stanowią…
  • Zest i zester – co to jest?Zest i zester – co to jest? Zest i zester – co to jest? Zest - to…
  • Kontakt

Szlakami Smaków © 2016-2021