Moje Gotowanie 05/2017
Moje Gotowanie 05/2017
W najnowszym numerze :
Hit maja – Rukola
Modna sałata o wyrazistym orzechowym smaku, świetnie komponuje się z pomidorami, owocami, orzechami i serami. Całkowicie zasłużenie zyskała u nas wielu zwolenników.
Przekąski
Marzenie smakosza – szparagi. Najprościej, najsmaczniej: zapiekane, z pomidorami, panierowane, w panko, z jajkiem w koszulce, a także w puszystym suflecie
Zupy
Pełny talerz. Leciutkiej, przejrzystej zupy ze świeżymi wiosennymi szparagami, szpinakiem, groszkiem, marchewką i ziołami.
Dania główne
Ryby, bądźcie dla nas dobre na wiosnę. Smakowite, delikatne i zdrowe, z dodatkiem nowalijek
Desery
Do góry nogami. Tarty tatin w kilku owocowych odsłonach.
Slow food
Garść szczawiu – Klaudyna Hebda nie rozumie, dlaczego nie cieszy się on dobrą sławą. Może zbyt kojarzy się z biedą? Teraz jednak wraca do łask i potrafimy go pysznie przyrządzić, nie tylko w postaci wiosennej zupy z jajkiem.
Smaki podróży
Rio de Janeiro miasto kontrastów. Najpiękniej położone miasto świata, w którym najważniejsze są plaża, samba i futbol, no i oczywiście jedzenie.
Szybko, łatwo, pysznie
Rabarbarowe żniwa. Kwaśno-cierpkawa roślina orzeźwi wiosenny stół w postaci crumbla, sałatki, muffinek i deseru z lodami.
Na zdrowie
TAK! dla młodego jęczmienia. Sama czołówka tzw. superfoods – dostarcza organizmowi wszystkich niezbędnych witamin i minerałów.
Gotowanie z pasją
Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz – Sezon ogórkowy. Zaczyna się z początkiem wiosny. Pojawiają się malutkie aromatyczne kwaszeniaczki, ale także te większe, sałatkowe.