https://szlakamismakow.pl
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • Home
  • Aktualności
  • Moje Gotowanie 04/2017

Moje Gotowanie 04/2017

Wpis kwi 7th, 2017
przez Szlakami smaków
Kategorie:
  • Aktualności
  • Kulinarna biblioteka

Moje Gotowanie 04/2017

W najnowszym numerze przeczytacie m.in :

Wielkie wiosenne śniadanie

Propozycja różnorodnych, wysmakowanych dań, wprost na wielkanocna ucztę

Smak z górnej półki

Marcepan – Plastyczna słodka masa z migdałów, cukru i wody różanej – idealna do dekoracji świątecznych słodkości.

Kronika przyjemności

Maria Pakulnis – Chce pamiętać to co dobre. Znana i lubiana aktorka opowiada jak się odradza wraz z nadchodzącą wiosną.

Sosy – Sos do smaku. Idealne dipy do świątecznych potraw.

Sałatki – Kształtne jarzynowe. Ulubione od zawsze, okraszone majonezem, podane w nieoczywistej formie.

Dania główne – Pieczenie wolno pieczone. Smakowite mięsa dłuuugo pieczone w bardzo niskich temperaturach.

Moje Gotowanie 04/2017

Szkoła mistrzów

Agata Wojda – Figle z babami (i nie tylko). Propozycje dla tych, którzy nie przepadają za słodkościami i dbają o linie.

 

Po wegetariańskiej stronie stołu

Kinga Błaszczyk-Wójcicka – Chrup, chrup wiosna! Świeże, młode pełne witamin warzywa i zioła wzbogaca nasze sałatki, kanapki, naleśniki i makarony

 

Gotowanie z pasją

Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz – Naprawdę wielka zupa. Tradycyjny polski żur głównym bohaterem świątecznego stołu.

Moje Gotowanie 04/2017

Slow food

Do chrzanu! Klaudyna Hebda opowiada o tej prawdziwie ostrej polskiej przyprawie. Dowiemy się, jak przygotować mus, majonez i musztardę chrzanowa oraz chałkę i jagnięcinę

 

Na zdrowie

TAK! dla rzeżuchy. Jest nie tylko pikantna wielkanocna zielenina, ale ma także dobry wpływ na przemianę materii i tarczyce

 

Szybko, łatwo, pysznie

Kwaśna śmietana na słodko i pikantnie

Trudno sobie bez niej wyobrazić aksamitne zupy, sosy, kremy, czy choćby śledzika.


Smaki podróży

Uliczkę znam w Barcelonie – Stolica Katalonii, miasto modernizmu, piłki nożnej, mody i bajecznej architektury, tradycji kulinarnej i początków kuchni molekularnej.

Moje Gotowanie 04/2017

Szlakami smaków

Dodaj swój komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

O mnie

O mnie

Witajcie... na najwyższym kulinarnym blogu w Polsce. Zakopane... miasto w którym się wychowałem i mieszkam , to jak zapewne wiecie idealna baza wypadowa na górskie szlaki.
Mam nadzieję , że od teraz będzie to również idealne miejsce do naszych wspólnych kulinarnych podróży i wycieczek - "Szlakami Smaków".
Zapraszam do odkrywania , smakowania , poznawania tych zupełnie nowych jak również tych bardziej znanych kulinarnych ścieżek.

Ja , to ten gość po prawej (na zdjęciu) wraz z Tomkiem Jakubiakiem, byłem uczestnikiem warsztatów kulinarnych "Zdrowy Fast Food" w Akademii Smaku Boscha.

Komentujcie, udostępniajcie, odwiedzajcie. Będę się starał, żeby było coraz smaczniej ...
Pozdrawiam Piotrek :))

Polub nas na FB

Kategorie

Grill

Grill

Kasza i ryż

Kasza i ryż

Ryby

Ryby

Sałatki i surówki

Sałatki i surówki

Warzywa

Warzywa

Wołowina

Wołowina

Zupy

Zupy

Popularne Tagi

jaglana kasza zdrowe

Polecamy – Noclegi Zakopane

Zakopane Tanie Spanie

Popularne przepisy

  • Pieczony udziec z indykaPieczony udziec z indyka Pieczony udziec z indyka Soczysty, bardzo smaczny , rozpływający się…
  • Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczkiSmażona kacza pierś czyli Stek z kaczki Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczki , to nic…
  • Pieczony boczek z piekarnikaPieczony boczek z piekarnika Pyszny pieczony boczek. Świetny pomysł zarówno jako danie obiadowe ,…
  • Pieczony kalafiorPieczony kalafior Proste i bardzo smaczne danie. Pieczony w piekarniku kalafior z…
  • Rydze z patelni smażone na maśle po ZakopiańskuRydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Rydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Proste, i…

Polub nas na FB

Facebook Pagelike Widget

Popularne artykuły

  • Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki)Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki) Ziemniaki truflowe czyli Vitelotte, zwane również Chińskimi truflami, to francuska…
  • Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją gotować?Komosa ryżowa (quinoa) – Co to jest i jak ją gotować? Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją…
  • Kiseli kupus - kiszona główka kapustyKiseli kupus – kiszona główka kapusty Kiseli kupus - kiszona główka kapusty O istnieniu produktu o…
  • Kurki w kuchni - jak je oczyścić i jak mrozićKurki w kuchni – jak je oczyścić i jak mrozić Kurki w kuchni mają naprawdę szerokie zastosowanie. Bardzo często stanowią…
  • Zest i zester – co to jest?Zest i zester – co to jest? Zest i zester – co to jest? Zest - to…
  • Kontakt

Szlakami Smaków © 2016-2021