https://szlakamismakow.pl
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • Home
  • Aktualności
  • Moje Gotowanie 03/2017

Moje Gotowanie 03/2017

Wpis mar 3rd, 2017
przez Szlakami smaków
Kategorie:
  • Aktualności
  • Prasa kulinarna

Moje Gotowanie 03/2017

Marcowy numer możecie już kupić. W środku jak zwykle wiele ciekawych kuchennych wyzwań okraszonych super fotkami. Mój egzemplarz gazety został trochę ostatnio nadwyrężony, ponieważ posłużył mi już do kilku fajnych inspiracji kuchennych.

W marcowym wydaniu znajdziecie m.in :

Hit marca Król Magrebu – kuskus  W świecie muzułmańskim jest symbolem szczęścia i bogactwa

Na czasie Grzyby jak ostrygi Mięsiste, o delikatnej konsystencji boczniaki świetnie sprawdzają się jako główny składnik przekąsek i dań obiadowych

Smak z górnej półki Kala namak  Oryginalny produkt spożywczy. Przypomina kamienie szlachetne, a to… sól kuchenna prosto z Himalajów

Kronika przyjemności  Jerzy Sobienia Mistrz kulinarny, ulubieniec telewidzów, ostatnio wydał książkę o zdrowym ulicznym jedzeniu

Moje Gotowanie 03/2017

Poranki z Beata. Zwyciezczyni II sezonu „MasterChefa” zdradza nam przepisy na energetyczne śniadania.

Przekąski Kiełkuje w nas wiosna. Jedzmy wiec kiełki, najlepiej na surowo, w towarzystwie owoców i warzyw.

Zupy Pochwała prostoty. Czasami przychodzi nam ochota na tradycyjne domowe zupy – smaczne, pachnące i rozgrzewające.

Naleśniki siła inspiracji  Pomysłów na nie jest tak wiele, jak tych, którzy je smażą m.in. sezamowe z warzywami, zapiekane z kozim serem i na słodko – czekoladowe

Desery Śmietanka towarzyska. Desery z bita śmietana. Kto ich nie lubi? 🙂

Szkoła mistrzów – Agata Wojda Mistrzyni kuchni przyrządza kotlety z myślą o mięsożernych i wegetarianach. Wieprzowe z oliwkami; z kurczaka w kuskusie i sezamie; z ziemniaków i włoskiej kapusty; ryżowe z pestkami dyni i oscypkiem.

Gotowanie z pasją Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz FasoLOVE. Trochę zapomniana, teraz zaczęła znowu powracać na polskie stoły. Mowa oczywiście o fasoli.

Moje Gotowanie 03/2017

Slow ford – Głęboko usmażone Klaudyna Hebda smaży w głębokim tłuszczu indyjskie pierożki z nadzieniem z soczewicy, róże chrustowe i sakiewki chrustowe.

Na zdrowie TAK!  dla karobu Jest słodszy od kakao i czekolady, dlatego świetnie sprawdza się jako słodzik do deserów.

Szybko, łatwo, pysznie Brokuły, zielone róże przedwiośnia Nawet w marcu są pełne witamin i smaku. Wykorzystać je można do frittaty z groszkiem, uniwersalnego pesto, sałatki z bakaliami i tarty z porem i migdałami.

Smaki podróży Buenos Aires – Paryż Ameryki Południowej Stolica Argentyny zachwyca stylem życia, mocno południowo-europejskim. A jej mieszkańcy kochają dobre jedzenie i oczywiście tango.

Moje Gotowanie 03/2017

Szlakami smaków

Dodaj swój komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

O mnie

O mnie

Witajcie... na najwyższym kulinarnym blogu w Polsce. Zakopane... miasto w którym się wychowałem i mieszkam , to jak zapewne wiecie idealna baza wypadowa na górskie szlaki.
Mam nadzieję , że od teraz będzie to również idealne miejsce do naszych wspólnych kulinarnych podróży i wycieczek - "Szlakami Smaków".
Zapraszam do odkrywania , smakowania , poznawania tych zupełnie nowych jak również tych bardziej znanych kulinarnych ścieżek.

Ja , to ten gość po prawej (na zdjęciu) wraz z Tomkiem Jakubiakiem, byłem uczestnikiem warsztatów kulinarnych "Zdrowy Fast Food" w Akademii Smaku Boscha.

Komentujcie, udostępniajcie, odwiedzajcie. Będę się starał, żeby było coraz smaczniej ...
Pozdrawiam Piotrek :))

Polub nas na FB

Kategorie

Grill

Grill

Kasza i ryż

Kasza i ryż

Ryby

Ryby

Sałatki i surówki

Sałatki i surówki

Warzywa

Warzywa

Wołowina

Wołowina

Zupy

Zupy

Popularne Tagi

jaglana kasza zdrowe

Polecamy – Noclegi Zakopane

Zakopane Tanie Spanie

Popularne przepisy

  • Pieczony udziec z indykaPieczony udziec z indyka Pieczony udziec z indyka Soczysty, bardzo smaczny , rozpływający się…
  • Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczkiSmażona kacza pierś czyli Stek z kaczki Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczki , to nic…
  • Pieczony boczek z piekarnikaPieczony boczek z piekarnika Pyszny pieczony boczek. Świetny pomysł zarówno jako danie obiadowe ,…
  • Pieczony kalafiorPieczony kalafior Proste i bardzo smaczne danie. Pieczony w piekarniku kalafior z…
  • Rydze z patelni smażone na maśle po ZakopiańskuRydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Rydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Proste, i…

Polub nas na FB

Facebook Pagelike Widget

Popularne artykuły

  • Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki)Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki) Ziemniaki truflowe czyli Vitelotte, zwane również Chińskimi truflami, to francuska…
  • Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją gotować?Komosa ryżowa (quinoa) – Co to jest i jak ją gotować? Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją…
  • Kiseli kupus - kiszona główka kapustyKiseli kupus – kiszona główka kapusty Kiseli kupus - kiszona główka kapusty O istnieniu produktu o…
  • Kurki w kuchni - jak je oczyścić i jak mrozićKurki w kuchni – jak je oczyścić i jak mrozić Kurki w kuchni mają naprawdę szerokie zastosowanie. Bardzo często stanowią…
  • Zest i zester – co to jest?Zest i zester – co to jest? Zest i zester – co to jest? Zest - to…
  • Kontakt

Szlakami Smaków © 2016-2021