https://szlakamismakow.pl
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • Home
  • Aktualności
  • Magazyn „Kuchnia” 01/2017

Magazyn „Kuchnia” 01/2017

Wpis sty 1st, 2017
przez Szlakami smaków
Kategorie:
  • Aktualności

Magazyn „Kuchnia” 01/2017 już w kioskach , a w nim 130 stron na których znajdziecie m.in  :

Przebój miesiąca – Jarmuż

To, że jarmuż robi furorę wśród osób wiecznie odchudzających się, nie znaczy, że na właściwościach odżywczych kończą się jego zalety. Jarmuż zasługuje również na uwagę smakoszy.

Szybko, szybko!

Dominika Wójciak zwyciężczyni III edycji Masterchefa wybiera pięć sezonowych składników i gotuje z nich trzy łatwe i szybkie potrawy.

Po męsku, bez glutenu

Nowy cykl skierowany do osób poszukujących pomysłów na potrawy bez glutenu, czerwonego mięsa i białego cukru. Początek roku Szymon Kubicki osładza daktylami.

 

Gotuj regionalnie

Galart z Pyrlandii – zimne nóżki w galarecie były przebojem PRL-owskich restauracji (różnych kategorii) i domowych biesiad. Ale wielkopolski wariant tej przekąski – galaretka z nóżek wieprzowych – ma o wiele dłuższą tradycję.

W Lidze mistrzów – Mirosław Jabłoński

Świeży plaster miodu jest znakiem rozpoznawczym restauracji prowadzonej przez Mirosława Jabłońskiego. Jego kuchnia oparta jest bowiem na naturalnych produktach.

W numerze także:

Dowiemy się , czy wino musujące to atrybut wyłącznie noworoczny

Potrawy jedzone w chiński Nowy Rok

Historię śledzia

Jak zrobić domowe pasty curry

Gotujemy w szybkowarze

Dodatkowo „Zeszyt z przepisami” czyli 42 przepisy na rozgrzewające potrawy idealne na zimę!

 

Szlakami smaków

Dodaj swój komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

O mnie

O mnie

Witajcie... na najwyższym kulinarnym blogu w Polsce. Zakopane... miasto w którym się wychowałem i mieszkam , to jak zapewne wiecie idealna baza wypadowa na górskie szlaki.
Mam nadzieję , że od teraz będzie to również idealne miejsce do naszych wspólnych kulinarnych podróży i wycieczek - "Szlakami Smaków".
Zapraszam do odkrywania , smakowania , poznawania tych zupełnie nowych jak również tych bardziej znanych kulinarnych ścieżek.

Ja , to ten gość po prawej (na zdjęciu) wraz z Tomkiem Jakubiakiem, byłem uczestnikiem warsztatów kulinarnych "Zdrowy Fast Food" w Akademii Smaku Boscha.

Komentujcie, udostępniajcie, odwiedzajcie. Będę się starał, żeby było coraz smaczniej ...
Pozdrawiam Piotrek :))

Polub nas na FB

Kategorie

Grill

Grill

Kasza i ryż

Kasza i ryż

Ryby

Ryby

Sałatki i surówki

Sałatki i surówki

Warzywa

Warzywa

Wołowina

Wołowina

Zupy

Zupy

Popularne Tagi

jaglana kasza zdrowe

Polecamy – Noclegi Zakopane

Zakopane Tanie Spanie

Popularne przepisy

  • Pieczony udziec z indykaPieczony udziec z indyka Pieczony udziec z indyka Soczysty, bardzo smaczny , rozpływający się…
  • Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczkiSmażona kacza pierś czyli Stek z kaczki Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczki , to nic…
  • Pieczony boczek z piekarnikaPieczony boczek z piekarnika Pyszny pieczony boczek. Świetny pomysł zarówno jako danie obiadowe ,…
  • Pieczony kalafiorPieczony kalafior Proste i bardzo smaczne danie. Pieczony w piekarniku kalafior z…
  • Rydze z patelni smażone na maśle po ZakopiańskuRydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Rydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Proste, i…

Polub nas na FB

Facebook Pagelike Widget

Popularne artykuły

  • Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki)Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki) Ziemniaki truflowe czyli Vitelotte, zwane również Chińskimi truflami, to francuska…
  • Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją gotować?Komosa ryżowa (quinoa) – Co to jest i jak ją gotować? Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją…
  • Kiseli kupus - kiszona główka kapustyKiseli kupus – kiszona główka kapusty Kiseli kupus - kiszona główka kapusty O istnieniu produktu o…
  • Kurki w kuchni - jak je oczyścić i jak mrozićKurki w kuchni – jak je oczyścić i jak mrozić Kurki w kuchni mają naprawdę szerokie zastosowanie. Bardzo często stanowią…
  • Zest i zester – co to jest?Zest i zester – co to jest? Zest i zester – co to jest? Zest - to…
  • Kontakt

Szlakami Smaków © 2016-2021