Magazyn „Kuchnia” 01/2017
Magazyn „Kuchnia” 01/2017 już w kioskach , a w nim 130 stron na których znajdziecie m.in :
Przebój miesiąca – Jarmuż
To, że jarmuż robi furorę wśród osób wiecznie odchudzających się, nie znaczy, że na właściwościach odżywczych kończą się jego zalety. Jarmuż zasługuje również na uwagę smakoszy.
Szybko, szybko!
Dominika Wójciak zwyciężczyni III edycji Masterchefa wybiera pięć sezonowych składników i gotuje z nich trzy łatwe i szybkie potrawy.
Po męsku, bez glutenu
Nowy cykl skierowany do osób poszukujących pomysłów na potrawy bez glutenu, czerwonego mięsa i białego cukru. Początek roku Szymon Kubicki osładza daktylami.
Gotuj regionalnie
Galart z Pyrlandii – zimne nóżki w galarecie były przebojem PRL-owskich restauracji (różnych kategorii) i domowych biesiad. Ale wielkopolski wariant tej przekąski – galaretka z nóżek wieprzowych – ma o wiele dłuższą tradycję.
W Lidze mistrzów – Mirosław Jabłoński
Świeży plaster miodu jest znakiem rozpoznawczym restauracji prowadzonej przez Mirosława Jabłońskiego. Jego kuchnia oparta jest bowiem na naturalnych produktach.
W numerze także:
Dowiemy się , czy wino musujące to atrybut wyłącznie noworoczny
Potrawy jedzone w chiński Nowy Rok
Historię śledzia
Jak zrobić domowe pasty curry
Gotujemy w szybkowarze
Dodatkowo „Zeszyt z przepisami” czyli 42 przepisy na rozgrzewające potrawy idealne na zimę!