https://szlakamismakow.pl
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • START Blog kulinarny
  • Przepisy
  • Aktualności
  • Kulinarne ABC
  • Encyklopedia przypraw
  • Kontakt
  • Home
  • Aktualności
  • Kukbuk nr.26 FERMENT Marzec-Kwiecień 2017

Kukbuk nr.26 FERMENT Marzec-Kwiecień 2017

Wpis mrz. 13th, 2017
przez Szlakami smaków
Kategorie:
  • Aktualności
  • Prasa kulinarna

Kukbuk nr.26 FERMENT Marzec-Kwiecień 2017

Jest już dostępne wiosenne wydanie magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK

a w nim :

Kolorowe śniadanie na Dzień Kobiet (i na zwykły dzień też)

Muślinowe baby, pasztety i żurki na Wielkanoc

Serniki z Ameryki w sam raz na polski stół

Instrukcja kiszenia kimchi z Syberii

Reportaż o zjawisku współdzielenia w kuchni 

 

Dania bite rózgą

Reportaż o twórcy tureckich miedzianych garnków

Nowości książkowe

Tace na świąteczne ciasta

 

Kiszonki Aleksandra Barona

Ranking ekstraktów waniliowych

Felietony Agaty Wojdy, Macieja Nowaka, Sandora Katza

Kuchnia Łukasza Jemioła

Wywiad z Rafałem Olbińskim

Jajeczne przepisy z wrocławskiej restauracji Dinette

Nowy numer magazynu KUKBUK już w sprzedaży

W numerze zatytułowanym „Ferment” czytamy amerykańskiego guru fermentacji Sandora Katza, sondujemy malarza Rafała Olbińskiego, jak to jest rzucać się w objęcia nieznanego i zaglądamy do lodówki Łukasza Jemioła. Dzień zaczynamy od prostych ale bardzo efektownych jajecznych dań z wrocławskiego Dinette, próbujemy też nowych przepisów na Wielkanoc i kiszonek Aleksandra Barona, nie zapominając o pewnej egzotycznej wersji kimchi prosto z Syberii.

Kukbuk nr.26 FERMENT Marzec-Kwiecień 2017 196 stron w cenie 19 zł

Szlakami smaków

Dodaj swój komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

O mnie

O mnie

Witajcie... na najwyższym kulinarnym blogu w Polsce. Zakopane... miasto w którym się wychowałem i mieszkam , to jak zapewne wiecie idealna baza wypadowa na górskie szlaki.
Mam nadzieję , że od teraz będzie to również idealne miejsce do naszych wspólnych kulinarnych podróży i wycieczek - "Szlakami Smaków".
Zapraszam do odkrywania , smakowania , poznawania tych zupełnie nowych jak również tych bardziej znanych kulinarnych ścieżek.

Ja , to ten gość po prawej (na zdjęciu) wraz z Tomkiem Jakubiakiem, byłem uczestnikiem warsztatów kulinarnych "Zdrowy Fast Food" w Akademii Smaku Boscha.

Komentujcie, udostępniajcie, odwiedzajcie. Będę się starał, żeby było coraz smaczniej ...
Pozdrawiam Piotrek :))

Polub nas na FB

Kategorie

Grill

Grill

Kasza i ryż

Kasza i ryż

Ryby

Ryby

Sałatki i surówki

Sałatki i surówki

Warzywa

Warzywa

Wołowina

Wołowina

Zupy

Zupy

Popularne Tagi

jaglana kasza zdrowe

Polecamy – Noclegi Zakopane

Zakopane Tanie Spanie

Popularne przepisy

  • Pieczony udziec z indykaPieczony udziec z indyka Pieczony udziec z indyka Soczysty, bardzo smaczny , rozpływający się…
  • Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczkiSmażona kacza pierś czyli Stek z kaczki Smażona kacza pierś czyli Stek z kaczki , to nic…
  • Pieczony boczek z piekarnikaPieczony boczek z piekarnika Pyszny pieczony boczek. Świetny pomysł zarówno jako danie obiadowe ,…
  • Pieczony kalafiorPieczony kalafior Proste i bardzo smaczne danie. Pieczony w piekarniku kalafior z…
  • Rydze z patelni smażone na maśle po ZakopiańskuRydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Rydze z patelni smażone na maśle po Zakopiańsku Proste, i…

Polub nas na FB

Facebook Pagelike Widget

Popularne artykuły

  • Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki)Ziemniaki truflowe (Fioletowe ziemniaki) Ziemniaki truflowe czyli Vitelotte, zwane również Chińskimi truflami, to francuska…
  • Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją gotować?Komosa ryżowa (quinoa) – Co to jest i jak ją gotować? Komosa ryżowa (quinoa) - Co to jest i jak ją…
  • Kiseli kupus - kiszona główka kapustyKiseli kupus – kiszona główka kapusty Kiseli kupus - kiszona główka kapusty O istnieniu produktu o…
  • Kurki w kuchni - jak je oczyścić i jak mrozićKurki w kuchni – jak je oczyścić i jak mrozić Kurki w kuchni mają naprawdę szerokie zastosowanie. Bardzo często stanowią…
  • Zest i zester – co to jest?Zest i zester – co to jest? Zest i zester – co to jest? Zest - to…
  • Kontakt

Szlakami Smaków © 2016-2021